Меню
Вашата количка

Локомотив София

Локомотив София
Локомотив София
Локомотив София
Локомотив София
Локомотив София
"Локомотив София" е биографична книга описваща създаването и пътя на този български отбор до наше време, автор на книгата е Силвестър Милчев.
 
Разказът започва през далечната 1929 година, за стигне до редиците на отбора в последния сезон на четвъртата футболна дивизия. Включени са всички имена, които някога са участвали в отбора като те са подредени в отделен списък по азбучен ред. В книгата е отделено и специално място и за най-големите легенди на Локомотив като Иван Димитров, Начко и Котков. Силвестър Милчев описва и най-големите спортни върхове на отбора през цялата му десетилетна история.
 
Статистиката сочи Локомотив като шест пъти класиран на второ място в българското първенство, единадесет пъти на трето място, четири пъти начело на първенството и четири пъти носител на купата на България. Локомотив успява да се класира още два пъти за финала на купата, а през 1980 година е четвърт финалист в турнира за купата на УЕФА. Други титли на Локомотив са два пъти достигане до европейската железничарска купа и първо място в турнира за Балканската купа.
 
Събитията в историята на този футболен отбор са незабравими, благодарение на неговата школа, много момчета са обличали националната фланелка на терена. Като трима от тях присъстват в редовни журналистически коментари и анкети свързани с най-добрите футболисти отличавани с награди в България. Историята на Локомотив е белязана и от спадове, но въпреки това той печели признанието и уважението на мнозина.
Книги
Издател Тип-топ прес
Брой страници 384
Език български
Размери 16x24
Година на издаване 2016
Корици меки
Тегло 765

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 1201102000007
15.00лв
Купи