Меню
Вашата количка

Шампионът "Владислав"

Шампионът "Владислав"
Шампионът "Владислав"
Изчерпан
Шампионът "Владислав"
Шампионът "Владислав"
Шампионът "Владислав"
"Шампионът Владислав" е книга разказваща футболната история на една легенда от българските терени. Автори на книгата са Стефан Янев, Иван Карабаджаков и Димчо Димитров.
 
Това име, с което и е озаглавена тази книга е познато на всички футболни почитатели в страната, които са запознати с футболната ни история от миналото и не само, защото спортните подвизи на Владислав ще бъдат уважавани и споменавани докато съществува самата игра. Няма как да е по друг начин, защото този отбор започва да пише историята на българския футбол.
 
Началото на тази история разказана от Стефан Янев, Иван Карабаджаков и Димчо Димитров започва през футболния сезон от 1923г и 1924 година. Тогава започва провеждането на първият кръг от българското национално първенство и Владислав успяват да преборят всички и да се превърнат в първите шампиони на България.
 
Този варненски клуб, който е жънел футболни победи още преди началото на Втората световна война е наричан още Моряците, победите им били паметни. Успехите им се трупали след разгромяването на силните софийски отбори, в това число и отбора на Славия дори в провеждани неравностойни двубои. Тази неравностойност била на фона на приемуществата, които имали софийските отбори, тъй като преди 1937 година финали са се провеждали само на територията на София и футболните съдии също били софиянци.
 
"Шампионът Владислав" дава на футбола в България едни от най-добрите играчи.
 
Книги
Издател Славена
Брой страници 200
Език български
Размери 16x23
Година на издаване 2016
Корици меки
Тегло 466

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9786191900480
15.00лв