Меню
Вашата количка

Декоративната градина

Декоративната градина
Декоративната градина
Изчерпан
Декоративната градина
Декоративната градина
Декоративната градина

Няма нищо осъдително да си помечтаем за аристократични благини: замък сред ширна поляна; розариум пред входа; лабиринт от стригани чимшири; алпинеум за екзотични цветя и храсти; оранжерия за целогодишно производство на екологични зеленчуци и какво още, а, няколко коня за езда по злъчна трева, кучета за лов из вековна гора, лимузина за разходка до града. Любезният читател сигурно вече се усмихва със злъч – слугински съновидения!

Любезни ми читателю, казахме, че не е осъдително да помечтаем, но ще добавим, че това не са слугински просъници, както се изразихте, а вече осъществени мечтания на доста наши сънародници. Е, може да не са още в замък, но многостайните им домове не са по-малко разкошни. А що се отнася до коне, кучета и лимузини, съмнявам се дали днешните принцове и барони, та дори и ланските крале, панове и князе са ги имали в повече от нашите новобогаташи. Че ние само с яхтите си да излезем, пак ще ги бием.

Ако пък стане дума за градините им, надникнете зад двуметровите огради да видите що е зелена трева, що е блестящ басейн, що са хамаци под тлъсти сенки, цветни перголи, лиани и пълзящи на възбог екзотични храсти под стъклени беседки и шарени пейки. А дигнете ли взор към моравата или цветната леха, достатъчно е да прочетете само прилагателните имена на растенията, за да опознаете света: амурска лоза, гръцки орех, шведска детелина , калифорнийски мак и още, още, докато обиколите земната шир.

С блага надежда, че ще бъдем и ние полезни на заинтрегувания вече читател, поднасяме сега тази книга. Не се заблуждаваме, че всичко ще му хареса, но дано провокираме интереса му към пресните вълнения на позабогателия вече българин. Не е нужно човек да има градина, достатъчна е само мисълта за нея, мечтата дори. И когато в ръцете му попадне книга, от която да разбере какво са правили людете преди него, какво правят и сега, той ще има по-голямо основание да мечтае. Ако пък дойде сгодно време, ако от бизнеса му потекат финикийски знаци, ще има пред себе си просека, която да го изведе към мечтания земен рай. Тогава и ние, създателите на това четиво, ще бъдем удовлетворени, че не е бил напразен трудът ни.

Книги
Автор Симеон Дочев
Издател Колхида
Език български
Размери 0x0
Година на издаване 2010
Брой на страници 184
Корици меки
Тегло 492 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789546721280
15.00лв