Меню
Вашата количка

Новини RSS Канал

07 яну Топ 10 най-добри съветски писатели-фантасти
mircheff daniel 0 196
От Russia Beyond направихме списък на най-добрите автори и техните романи, които са издържали изпитанието на времето.   Иван Ефремов (1908-1972) Sputnik   Често наричат Ефремов „бащата на съветската научна фантастика“. Той се изстрелва на литературната сцена през 1957 г. с „Андромеда: Приказка за космическата ера“. Слуховете ..
01 дек 40 мисли, които носят щастие! Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие
mircheff daniel 0 185
1. Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие.    2. Животът ви наистина ще се подобри, ако започнете да поемате малки рискове. Първият и най‐важен за вас е да бъдете честни със себе си.     3. Спрете да мислите за проблемите, помислете какви късметлии сте. Нещата можеха да са много по‐зле.   4...
02 ное ВЕЧНИТЕ ИСТИНИ, КОИТО НИ ЗАВЕЩА УИЛЯМ ШЕКСПИР
mircheff daniel 0 144
Често наричан „национален поет на Англия", Уилям Шекспир безспорно е един от най-великите драматурзи в световната литература. Неговите творби и непреходни мисли продължаваме да цитираме и осмисляме повече от четири столетия. Да си припомним някои от тях.   Страхливецът умира при всяка опасност, която го заплашва, храбрият умира само ведн..
07 окт ТОП 5 ЛИТЕРАТУРНИ ЯСТИЯ, КОИТО ПРОВАЛЯТ ВСЯКА ДИЕТА
mircheff daniel 0 156
През последните години от малкия екран се надпреварват едно след друго кулинарни риалитита в битка за зрителския интерес и няма начин да не се възхитим на готварското изкуство. Но определени пасажи от световните романи могат също да погъделичкат апетита. Много класически и съвременни писатели са и изявени гастрономи и това си личи най-ясно от те..
04 сеп 10 неща, които сигурно не знаетe за Франсис Скот Фицджералд
mircheff daniel 0 184
Обичаният Ф. С. Фицджералд е познат като „американският мечтател”, авторът на „Великият Гетсби” и човекът, популяризирал фразата „Епохата на джаза”. Въпреки голямата му известност и интереса към него и съпругата му Зелда, има някои подробности от живота му, които не са широко известни. Ето някои части от биографичната книга  „Изгубен рай: животъ..
04 авг Как ни променят книгите?
mircheff daniel 0 116
Случвало ли ви се е да четете книга с ясното съзнание, че тя ви променя? А колко често размишлявате върху прочетеното през годините и как то ви се е отразило? Наскоро попаднахме на текст на Уил Швалбе, американски журналист, книгоиздател и писател, в The Wall Street Journal, който разглежда тези и подобни въпроси. Текстът е откъс от втората си к..
22 юни Анна Фройд, основател на детето психоанализа
mircheff daniel 0 146
Анна Фройд, основател на детето психоанализа   Анна Фройд е дъщеря на Зигмунд Фройд . Докато баща й е гигант в областта на психологията, Анна Фройд е бил завършен психолог в собствената си прав. Тя е основател на психоанализата дете и разширена и доразработи идеи на баща си за защитни механизми.   Бързи факти: Анна Фройд ..
27 май Писане и литература в интернет
mircheff daniel 0 94
Интернет отдавна не е онова странно, свободно и любопитно пространство, което беше преди 15, 10 и дори 5 години. За все повече хора мястото вече е част от познатото и ежедневното, по-близо до скуката, отколкото до вълнението. За немалко хора пък интернет е равен на фейсбук – река от мнения по всички въпроси и снимки на какво ли не, място, на кое..
20 апр Български писатели и поети, избрали сами смъртта.
mircheff daniel 0 154
автор: Емилия Попова   "Човекът се отличава от животното по това, че може да завърши живота си със самоубийство.“, казва Жан-Пол Сартър. Онези, които отнемат живота си, не искат да умират, а по-скоро да избягат от суровата житейска действителност. Защото за тях животът е страдание.   Всяка национална литература има своите безсмър..
20 март Тони Морисън: Ако искаш да летиш, трябва да се отървеш от глупостите, които ти тежат
mircheff daniel 0 94
На 5 август 2019 година от този свят си отива Тони Морисън - една от най-значимите писателки през последните 50 години. Морисън е първата цветнокожа жена, която печели Нобелова награда за литература през 1993 г.   Автор на 11 романа, американската писателка завещава на света безкрайно количество мъдри думи, които докато четем, преживявам..
28 фев 10 книги, които ще променият възгледите ви за живота!
mircheff daniel 0 76
10 книги, които ще променият възгледите ви за живота!   От доста време се каня да споделя на повече хора някой от книгите, които оказаха влияние на мисленето ми и ми дадоха нови идеи и сега реших че е перфектното време да го направя. Забелязвам, че много хора пренебрегват четенето на книги и постоянно обвиняват хора, правителство, ик..
04 фев 101 неща, които искате да знаете за Дийпак Чопра
mircheff daniel 0 127
Цял свят е любопитен да научи подробности за любимите си известни личности. Много от нас са запознати с факти от официалната биография на Дийпак Чопра. Малцина, обаче, знаят любопитни подробности за живота му. Тази статия е нашето послание със 101 интересни факта от неговия вълнуващ живот.   1. За цял свят Дийпак Чопра е познат като писа..
Показани 1 от 12 | 494 (42 Страници)