Меню
Вашата количка

Информационни и комуникационни технологии в обучението по английски език и работа в дигитална среда

Информационни и комуникационни технологии в обучението по английски език и работа в дигитална среда
Информационни и комуникационни технологии в обучението по английски език и работа в дигитална среда

Масовото дизитализиране на обучението в световен мащаб доведе до неотложност подготовката на учителите да включва не само познаване на наличните технологии, но и знания и умения за адекватното им прилагане спрямо конкретната учебна ситуация. В отговор на тази нужда дисциплините, свързани с компютърната грамотност в обучението на учители, стават ключови за развиването на методико-приложни умения за интегриране на технологии в образованието.


Настоящата книга цели да надгради компютърните знания и умения на бъдещите и настоящи учители по чужд език (английски) по отношение на педагогическите възможности на съвременните технологии за ефективно учене, фокусът е върху усъвършенстването на уменията за реализиране на цялостен процес на дигитализация - от планирането и разработването на методически единици (уроци) за работа в дигитална среда, през трансформирането или създаването на подходящи материали, до електронно оценяване и устано­вяване на ефективността на проведеното обучение. Книгата е богато илюстрирана с примери за различни технологични решения, включително виртуални учебни среди, надградена реалност, мултимодални ресурси и базирано на игри учене. Предоставени са интерактивни дейности за подготовка и самоподготовка, свързани с практическото прилагане на различни форми на електронно обучение - отдалечено, дистанционно, мобилно и уеббазирано.


Изложението се основава на универсалните аспекти на дигиталната грамотност на всеки учител, с фокус върху критерии за избор и оценка на ефективността на използване на технологии в обучението, което прави книгата подходяща както за учители по и на английски език, така и за обучаващи по други езици, хуманитарни и природни науки.

Книги
Издател УИ-"Св.-Климент-Охридски"
Брой страници 288
Език български
Размери 16х23
Година на издаване 2021
Корици меки
Тегло 472

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 8782740752723
20.00лв
Купи