Меню
Вашата количка

Истините, на които държим

Истините, на които държим
Истините, на които държим

От един от най-вдъхновяващите политически лидери в Америка: книга за основните истини, които ни обединяват; борбата да разберем кои са тези истини и как най-добре да ги приложим в собствения си живот.


Наричат я женската версия на Барак Обама. Също както бившия президент на САЩ, Камала Харис е от смесен произход (баща й е от Ямайка, а майка й от Индия), прекарва детството си в чужбина (в Канада), завършва право.

Израствайки, Камала не крие страстта си към справедливостта и когато става заместник-районен прокурор веднага след юридическия университет, тя бързо се утвърждава като един от най-иновативните деятели за промяна в американското правоприлагане. Скоро след дипломирането си е избрана за окръжен прокурор на Сан Франциско, след което оглавява прокуратурата в щата Калифорния. Известна като застъпник за средната класа, даващ глас на безгласните, по време на финансовата криза тя се заема с големите банки и запорите на имоти и успява да постигне историческо споразумение за работещите семейства в Калифорния. Камала прилага холистичен, базиран на статистически данни подход към много от най-трънливите проблеми в Калифорния, като винаги избягва остарялата риторика на „твърдост към престъпността“, предлагаща поредица от фалшиви алтернативи. Нейната мантра е: нито твърдо, нито меко, а умно срещу престъпността.

Истините, на които държим предлага майсторски клас по решаване на проблеми, управление на кризи и лидерството в предизвикателни времена. Това е книга, богата на много основни истини — най-вече тази, че малък брой хора полагат усилия, за да убедят голяма част от нас, че имаме по-малко общо помежду си, отколкото в действителност. От нас зависи да ги подминем и да продължим да живеем с нашата обща истина.

Книги
Издател Locus
Брой страници 312
Език български
Година на издаване 2021
Корици меки
Тегло 300

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789547833449
20.00лв
Купи