Меню
Вашата количка

Лечение на депресията без медикаменти

Лечение на депресията без медикаменти
Лечение на депресията без медикаменти

В книгата си Лечение на депресията без медикаменти дипломираният психиатър д-р Джоуди Скиликорн защитава пространно и аргументирано схващането, че подобно на температурата, депресията е симптом, провокиран от различни източници – предимно стрес и възпаление, сигнализиращ за множество физиологични проблеми, които не са свързани с дейността на мозъка.


Запознава ни с редица научни изследвания, които потвърждават, че порочният модел за стандартно лечение с антидепресанти води до потенциални рискове за здравето и въпреки това 1 от всеки 6 американци приема медикаменти с надежда за облекчение на тъгата, тревожността, безсилието, липсата на концентрация или безсънието, които измъчват много от нас. Конвенционалната медицина все по-често класифицира като патология обичайните реакции към житейските предизвикателства – чувството за безизходица и липсата на удовлетворение на работното място, скръбта по загубата на близък човек, тревогата за зле вървяща връзка – и ни убеждава, че чувствата ни са симптом на заболяване.


Предложените от д-р Скиликорн холистични методи и практики: начин на хранене, осъзнатост, укрепване на мисловните връзки, движение, сън, общуване с природата и дихателни техники, черпят от хилядолетната мъдрост на предците ни и получават авторитетното потвърждение за ефективността си от съвременната наука. С тяхна помощ читателят ще добие повече увереност да седне зад волана на собствения си живот и изцеление.

Книги
Издател Кибеа
Брой страници 360
Език български
Година на издаване 2021
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 954-474-923-1
25.00лв
Купи