Меню
Вашата количка

Магазинът за играчки

Магазинът за играчки
Магазинът за играчки

„Магия и история се съчетават в завладяващия роман на Робърт Динсдейл.“


„Гардиън“


„Магазинът за играчки“ е красиво дело на един страхотен разказвач. Ако съществува по-съвършен разказ, все още не съм го открила.“


Натали Зинос
„Чувстваш ли се изгубен? Страхуваш ли се? Пазиш ли детето у себе си? Ние също.


„Магазинът за играчки на Татко Джак“ отваря врати с първия зимен скреж.“


Тази обява отвежда петнайсетгодишната Кати в магазина, където майсторите на играчки са създали вълшебен свят, омагьосващ всеки, който е или някога е бил дете.


Татко Джак наподобява древно божество, което твори чудеса, случващи се, защото той е запазил детския си поглед към света. Играчките му оживяват, пленяват въображението и спасяват изгубените души.


Но в света, изпълнен с чудеса, безмилостно се врязва и действителността. Разказите за лагерите в Сибир, за Първата и Втората световна война са способни да разрушат вълшебството и показват най-мрачното лице на живота.


Приказката разглежда важни теми – за безсмислието на войната, за свободната човешка воля, за гордостта от уменията, за душевните рани и за измеренията на обичта. „Магазинът за играчки“ е вълшебна история за магия, любов и съревнованието между двама братя, за изпитанията и надмогването им. За възрастните романът е това, което са играчките на Татко Джак за героите – въздействаща и затрогваща възможност да надзърнеш във възхитителен, сложен и по детски чудесен свят.

Книги
Издател Рива
Брой страници 424
Език български
Размери 14х21
Година на издаване 2021
Корици меки
Тегло 364

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543207312
21.00лв
Купи