Меню
Вашата количка

Жените - воини. Въплъщение на женската мъдрост и сила през вековете

Жените - воини. Въплъщение на женската мъдрост и сила през вековете
Жените - воини. Въплъщение на женската мъдрост и сила през вековете

​Летописи на женската доблест и героизъм от митичните времена до наши дни.


Елинор (Елън) Крийтърн Клейтън (1834 - 1900) е английска писателка и художник. Родена в Дъблин, в семейство на гравьори на дърво, на 7 годишна възраст се премества с баща си в Лондон. Клейтън от 14-годишна възраст публикува статии и илюстрации, създава картички и календари, автор е на истории и романи, а най-известното ѝ произведение е речник на английските художници. (English Female Artists, 2 тома, 1876).


Настоящото ѝ произведение (оригиналното издание е в 2 тома) представя живота на голям брой легендарни и исторически жени от митични времена до наши дни, живели по целия свят и известни със своята мъдрост, смелост, героизъм, нравствена сила и далновидност - амазонките, Семирамида от Асирия, Харпалика от Тракия, Аталанта, Томирис от масагетите, Кратезиполис, Арсиноя от Египет, Хипсикратия от Понт, Клеопатра, Кандацея от Етиопия, Боадицея от келтите, императрица Виктория, Зинобия от Палмира, Мавия от Фаран, Фарандсем от Армения, Кхаула от Триполи, Кахина от берберите, Либиса и Валаска от Бохемия, Ванда от Полша, амазонките от Южна Америка, Клеофис от Масага, Мойнавоти от Камруп, Рани от Синд, султана Разия, Нур Махал от Индустан, принцеса Джани Бегум, Лакшми бай, рани на Джанси, Юдит от Абисиния, Шинга от Конго, Мусуса от Матамба, Тембандумба от джагасите, амазонките от Дахомей...


За създаването на тази книга авторката е ползвала повече от 60 древни и съвременни източници. Книгата съдържа 33 черно-бели илюстрации.

Книги
Издател Шамбала
Брой страници 192 + 33 черно-бели илюстрации
Език български
Година на издаване 2022
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543192694
18.00лв
Купи