Меню
Вашата количка

Приказки за чуруликанериказки за чуруликане

Приказки за чуруликанериказки за чуруликане
Приказки за чуруликанериказки за чуруликане

Тази книжка разказва истории с жълти човки, рошави опашки и пухкави гушки.


В света на птиците децата ще открият отговорите на важни въпроси: как с мили думи можем да опитомим един стар морски вълк, колко важен е „светлият“ поглед върху тъмната страна на нещата, къде са скрити нотите, какво се случва в една детска градина, ако „малчуганите“ са големи колкото къщи и имат огнени езичета.

Ще срещнете храброто врабче Рош, влюбено в сивия цвят. Ще разберете как пеенето на три гласа е изобретено не от друг, а от хòра на триглавите ламѝчки. Едно славейче ще смае пойните птици с невероятно откритие, а жълтите папагали Ал и Ана ще пропеят сладко-сладко след дълго мълчание!

Накрая мерената реч ще се окаже толкова подходяща за чуруликане, че нищо чудно някой... чурулик-чурулик... да си попее тайно под юргана преди лягане.


 


Нели Маргаритова е един от най-разпознаваемите гласове в съвременната ни детска литература, известна на децата най-вече с книжката „Чудни приказки за порастване“. Пише както поезия, така и проза и с лекота създава светове, в които и децата, и техните родители се чувстват еднакво уютно. Нейни книги са номинирани за наградите „Перото“ и „Бисерче вълшебно“ и са част от втория каталог „Детски книги от България. Съвременни писатели и художници“, с който страната ни бе представена на Панаира на детската книга в Болоня.

Книги
Автор Нели Маргаритова
Издател СофтПрес
Брой страници 56
Език български
Година на издаване 2022
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786191518319
7.99лв
Купи