Меню
Вашата количка

Аз-ът като Друг

Аз-ът като Друг
Аз-ът като Друг
Аз-ът като Друг
Аз-ът като Друг
Аз-ът като Друг
Д-р Яна Андреева-Константинова е преподавател по португалска литература в Катедрата по испанистика и португалистика на СУ "Св. Климент Охридски". Завършила е испанска филология в същия университет и е специализирала португалска и бразилска литература в Националния университет на Бразилия и в Класическия университет на Лисабон. Автор е на статии и научни съобщения, както и на учебното помагало "Антология на португалската литература (XIII - XVIII век)".

Настоящата книга е докторската й дисертация, която се насочва към изследването на автобиографичните аспекти в творчеството на бележития португалски писател от втората половина на XX век Фернанду Намора. Трудът хвърля светлина върху непроучените от критиката системни прояви на автобиографичното писане в голям брой произведения на Намора. Като се опира на основните теоретични постановки за автобиографичната литература, които намериха развитие в западноевропейското и северноамериканското литературознание през последните три десетилетия, изследването очертава единния характер на конкретен автобиографичен замисъл в продукцията на Намора, извежда основните му насоки и етапи и определя мястото и функциите на отделните автобиографични текстове в цялостното творчество на писателя.
Книгата е предназначена за студенти и преподаватели, както и за широк кръг специалисти, които се интересуват от проблематиката на автобиографичното писане в онтологичен, исторически, психологически, тематичен и наративен аспект.
Книги
Автор Яна Андреева-Константинова
Издател СемаРШ
Език български
Размери 20x14
Година на издаване 2007
Брой на страници 300
Корици меки
Тегло 265 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789548021876
12.90лв
Купи