Меню
Вашата количка

"Къщите говорят"

"Къщите говорят"
"Къщите говорят"
Изчерпан
"Къщите говорят"
"Къщите говорят"
"Къщите говорят"
"Къщите говорят" е книга, в която са публикувани историите на известни българи, свързани с архитектурното наследство на страната. Техните имена са десетки, а къщите им са още там в много от българските градове и носят със себе си старата си съдба. Автори на изданието са Александър Геров и Мариана Екимова-Мелнишка, те посвещават голяма част от проучванията си, за да опознаят тези знакови места, да посетят техните градове и да проведат многобройни разговори с наследниците на всеки един от уникалните архитектурни образци.
 
Изследването в "Къщите говорят" цели да ни запознае, какво се случва днес с тези стари сгради. Някои от тях са запазени като паметници, други са обитавани от семейства, които са наследници на собствениците или просто ги познават лично. Александър Геров и Мариана Екимова-Мелнишка събират богата информация за тяхната история като използват архивите на месни библиотеки, на музеите и дори от легендите, които се предават чрез хората. 
 
"Къщите говорят" е разделена на три части, в които ще се говори за времена свързани със славни моменти, но и със страшни. Ще бъдат описани едни от най-забележителните постижения в културата, както и ще бъдат включени имената на много интелектуалци, политици, творци и герои, които са свързани с наследството на страната и с развитието на европейската история. 
Книги
Издател Нов Български университет
Брой страници 336
Език български
Размери 16x23
Година на издаване 2016
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789545359422
31.00лв