Меню
Вашата количка

Изкуството на мира

Изкуството на мира
Изкуството на мира
Изкуството на мира
Изкуството на мира
Изкуството на мира
Морихей Уешиба (1883–1963) е най-великият?в света майстор на бойните изкуства. Дори когато е бил на осемдесет години, Морихей е можел да обезоръжи всеки враг, да повали всякакъв брой нападатели и да отблъсне с един-единствен пръст противника си. Макар да е бил непобедим като воин, Морихей е бил освен това мъж на мира, който е ненавиждал боя, войната и всеки вид насилие. Неговият път е бил айкидо, което може да се преведе като „Изкуството на Мира“.
Морихей е разбирал, че непрестанната борба – с другите, със самите нас и с околната среда – ще съсипе земята. „Светът ще продължи да се променя драматично, но борбата и войната могат напълно да ни унищожат. Онова, от което се нуждаем сега, са техниките на хармонията, а не тези на раздора. Нуждаем се от изкуството на мира, а не от изкуството на войната“.
Той обучава в Изкуството на Мира като творческа дисциплина, тренираща тялото и духа, като практическо средство за справяне с агресията и като начин на живот – в личните ни отношения, в начина, по който общуваме с обществото, в отношенията ни на работното място и в бизнеса, както и в отношенията ни с природата. Морихей Уешиба нарича своето велико прозрение Такемусу Айки, или „смел и творчески начин на живот“.
Книги
Автор Морихей Уешиба
Издател Изток-Запад
Език български
Размери 20x12
Година на издаване 2011
Брой на страници 196
Корици меки
Тегло 232 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543218738
12.00лв
Купи