Меню
Вашата количка

Майкъл Джордан

Майкъл Джордан
Майкъл Джордан

Най-категоричната биография на един легендарен спортист.


Физиономията. Стрелбата. Грипният мач. Майкъл Джордан е отговорен за някои от най-сюблимните моменти, които разтърсват спортната история. Когато болшинството хора си мислят за него, те мислят за прекрасната му стрелба, за това, как тялото му се носи с топката във въздуха и единственото, което цели е да мине през мрежичката на коша.


Но зад цялото величие на тази издънка от стар род, произлизащ от крайбрежието на Северна Каролина, има тъмна страна: той е безкомпромисен състезател и любител на високите залози. Никога досега не е имало друга негова биография, която така да съчетава двойнствената природа на звездата и да прониква толкова дълбоко в историята на Джордан на и извън терена.


Баскетболният журналист Роланд Лейзънби е прекарал почти 30 години от живота си да отразява кариерата на Майкъл Джордан в колежа и в професионалния баскетбол. Той е свидетел на пътя на Джордан от кльощав новобранец до най-разпознаваемата фигура и глобален посланик на баскетбола, чиито бизнес нюх и успехи все още карат милиони хлапета да искат да са като Майк. Лейзънби е видял колко огромен, неутолим и почти плашещ е апетитът за величие и вътрешният стимул на Майкъл Джордан. Книгата „Майкъл Джордан“ разкрива напълно двете страни на една личност и разказва най-завладяващата история за това кой точно е Майкъл Джордан.


Лейзънби показва личните взаимоотношения на Джордан с треньорите му, прави безкрайни интервюта с приятелите, съотборниците и семейството на Въздушния, цитира интервюта със самия Джордан, за да представи най-пълното и най-истинското изследване, писано някога, за Майкъл Джордан - играчът, иконата и човекът.


„Когато един биограф от световна класа пише за спортист от световна класа се получава биография, която ще остане вечна. Това е върховно изследване на живота на Майкъл Джордан и бъдете сигурни, че ще бъдете покорени от него, както бях аз!“

- Пат Уилямс, Първи вицепрезидент на Орландо Меджик

и автор на книгата „Треньор Уудън: Най-голямата тайна“


„Не всеки ден ми се случва да съм напълно покорен от книга за някоя спортна личност. Но „Майкъл Джордан“ от Роланд Лейзънби е сред първите и най-добрите такива произведения, наред с „Летни момчета“ от Роджър Кан, „Светлини в петък вечер“ от Бъз Бисингер и „Джо ДиМаджо“ от Ричард Бен Крамър. Дълбочината на разказа,който се доближава на моменти до поезия, и интелигентният анализ на живота на тази сложна и удивителна амерканска икона заслужава номинация за наградата „Пулицър“. За първи път в живота си разбирам защо Майкъл Джордан е толкова забележителен. Бях покорен, удивен и примамен от тази книга от началото до края“

- Питър Голенбок, автор на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“

„Джордж в страната Бруклин“

Книги
Издател Жануа-98
Брой страници 720
Език български
Размери 15х23
Година на издаване 2021
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543761098
23.00лв
Купи