Меню
Вашата количка

Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата
Алиса в страната на чудесата
Алиса в страната на чудесата
Алиса в страната на чудесата
Алиса в страната на чудесата
След „Дивите лебеди“ и „Приключенията на Пинокио“ колекцията книги с илюстрации на Либико Марайа продължава с „Алиса в Страната на чудесата“!
 
За първи път в България книгата „Алиса в Страната на чудесата“ излиза с прекрасните илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа.
 
Вълшебството и красотата идват отново при вас с книгата „Алиса в Страната на чудесата“ във вида на оригиналното италианско издание и с незабравимите илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа. 
 
В това издание представяме творчеството на трима признати майстори:
 
Луис Карол
 
Луис Карол е псевдоним на британския писател и математик Чарлс Лътуидж Доджсън (1832 – 1898). Най-известните му произведения са „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“. 
 
Написани са за момиченцето Алиса Лидел – дъщеря на декана на колежа, в който писателят е преподавал. 
 
Фантазията и остроумните каламбури в двете книги спечелват почитатели в цял свят и ги превръщат в световна класика за деца и възрастни.
 
Либико Марайа 
 
Италианският художник Либико Марайа е илюстрирал всепризнати шедьоври на литературата за деца, създавайки сцени с рядка живописна красота. Като майстор илюстратор притежава способността точно 
 
да се придържа към съдържанието на текста и великолепно да го допълва. Творчеството му има международна известност – илюстрираните от него книги са познати и обичани в целия свят. „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ с неговите илюстрации се издават в България за първи път.
 
Светлана Комогорова-Комата
 
Тя е сред най-известните преводачи на книги и филми в България. Превежда интересни автори като Тери Пратчет, Дъглас Адамс, Робърт Шекли, А. А. Милн и др. Обича предизвикателствата. Има много таланти, свежо чувство за хумор и разностранни интереси. Нейният превод на двете книги за Алиса е един от най-добрите. Създаден е в сътрудничество със Силвия Вълкова, също известен преводач от английски и немски език.
 
Нека тази книга, изпълнена с невероятни приключения, ви донесе много вълнуващи мигове.
Книги
Автор Луис Карол
Издател Миранда
Брой страници 112
Език български
Размери 24х33
Година на издаване 2019
Корици твърди
Тегло 852

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786197448245
19.95лв
Купи