Меню
Вашата количка

"Рибарят и неговата душа"

"Рибарят и неговата душа"
"Рибарят и неговата душа"
"Рибарят и неговата душа"
"Рибарят и неговата душа"
"Рибарят и неговата душа"
"Рибарят и неговата душа" е една от прочутите приказни истории на британския писател и драматург с ирландски произход Оскар Уайлд.
 
Какво може да се плати в замяна на човешката ти душа? Възможно ли е тя да бъде откупена с цялото злато, което съществува на света или няма да ти струва нищо, за да я вземеш? Възможно ли е някой доброволно да се откаже от нея за да спечели любовта, за която не спира да мисли. Да, той ще го направи, млад рибар, който ще замени собствената си душа за любовта на една русалка. 
 
Като майстор на изящния изказ, Оскар Уайлд оставя винаги по едно мъдро послание в своите творби. То присъства винаги в сюжетите на неговите приказки като "Рибарят и неговата душа", тези приказки той пише за деца, но те са били любимо четиво на хора от всякакви възрасти. Всеки един, който усети това послание ще успее да вникне в онова, което се отнася за него и ще се замисли така, че спомените му ще го разчустват. Това е начинът, който ще ни помогне да оценим кое е най-важното нещо за нас и как да видим истинската скрита красота в него.
 
"Рибарят и неговата душа" символизира истинската любов, тази заради която си готов да направиш най-голямата саможертва. 
Книги
Издател Персей
Брой страници 192
Език български
Година на издаване 2016
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786191611065
8.00лв
Купи