Меню
Вашата количка

Тайният живот на денонощията

Тайният живот на денонощията
Тайният живот на денонощията

"На повърхността си творбата на Анна Топалджикова е изключително четивна. Удоволствие носи възможността да разпознаем текстурата на своя собствен свят в преплитането между бит и битие у персонажите. Острите сюжетни ситуации освобождат меланхоличния заряд в потока на времето. Словото се лее свободно. Под повърхността обаче е стаено друго. При това стаено без разказваческо насилие, усилие, претенция."


"Читателят не навлиза бавно и постепенно, колкото позволява хармоничността на историята, в даден персонаж, а сякаш с много висока скорост потъва в неговите интимни дълбочини. И още нещо, още по-важно: по протежение на текста нараства усещането за повтаряща се събитийна шарка. Едни от героите осъзнават или полуосъзнават това, други това повторение ги надвишава, но миналото постоянно избликва в текущите перипетии. Постепенно се оформя един сложен повествователен десен, в който любовта или недоосъщественото привличане бродират тъканта на времето, но не с конци, а с живи хора. И те може би не го подозират, всеки със странностите си и самотата си.


В този смисъл новата книга на Анна Топалджикова внимателно следи как ни управлява неуправляемото, как всичко се свързва с всичко в гъста гора от възможности. Внимателно и дори с леко опияние пред кривването от предначертаното."


Марин Бодаков


Анна Топалджикова e професор по История на българския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Автор е на книги по история и теория на театъра и на романите: "Ледовете", "Отлитащото време - лъч светлина през обектива" (Фотографската фамилия Карастоянови), "Амарила не обича текила", "Андроник", "Колелото на живота".

Книги
Автор Анна Топалджикова
Издател Black Flamingo
Брой страници 224
Език български
Размери 13х21
Година на издаване 2022
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786192620134
17.00лв
Купи