Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Hello! New Edition. Работна тетрадка № 2 по английски език за 5. клас

Гласове: 5 Рейтинг: 4.6

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

4.90 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #9789540131696
  • Издател: Просвета
  • Брой страници: 52
  • Размери: 21x29
  • Година на издаване: 2016
  • автор: Емилия Колева, Десислава Петкова
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Работните тетрадки към новата езикова програма HELLO! NEW EDITION за 5. клас са разработени спрямо държавния образователен стандарт и учебната програма, които влязоха в сила през 2016 г. 
 
Работна тетрадка № 2 е важна част от работата в час и у дома. В нея са включени упражнения за трениране на лексиката и граматиката и за обогатяването на отделни аспекти от учебния материал. Всеки урок от тетрадката предлага осем постоянни рубрики: WORDS IN ACTION, GRAMMAR SPOT, VOCABULARY, READING, COMMUNICATION, MIND THE SPELLING!, WRITING, PRONUNCIATION.
 
Задачите са свързани с:попълване на пропуснати думи, свързване на думи в изречения, ограждане/подчертаване на верен отговор, работа върху словореда, попълване на отговори на въпроси, систематизиране на думи в лексикални мрежи, свързване на думи и дефиниции, кръстословици, четене с многовариантен избор и попълване на информация, подреждане на фрази в диалози, упражняване на правописа, съставяне на кратки свързани текстове по модел/опора, за трениране на произношението, и т.н.
 
В работната тетрадка има и различни полезни предложения и съвети за учене, чрез които учениците да построят собствени стратегии за овладяване на английския език. Във всеки урок е включено обяснение на граматичните понятия на български език, което подпомага учениците при изпълнението на домашната работа. 
 
В края на работната тетрадка е поместена рубриката READING FOR PLEASURE, която съдържа къс разказ, създаден специално за учебната програма от писателя Дейвид А. Хил и съобразен научената дотук граматика и лексика. Разказите представят истински житейски ситуации от живота на учениците и ги учат на толерантност и съпричастност. Текстовете са разделени на кратки абзаци, към които са включени и въпроси за разбиране и упражняване на лексиката.
Напишете коментар