Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Учебна тетрадка по човекът и природата за пети клас

Гласове: 15 Рейтинг: 4.5

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

5.50 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #978-954-18-0969-3
  • Издател: Булвест-2000
  • Брой страници: 64
  • автор: Максим Максимов, Свобода Бенева, Севдалина Стоянова
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Учебната тетрадка е важна част от новия учебен комплект по човекът и природата за 5. клас, изработен по утвърдената от МОН през 2015 г. нова учебна програма.
 
   При подбора на задачите стремежът на авторите е насочен към:
 стимулиране на любознателността и интереса на петокласниците към процесите в живата и неживата природа;
развиване на практическите умения за работа с материали и прости уреди и измерване на някои величини; извършване на елементарни опити за проверка на научни закономерности и опитно изследване на определени свойства на обектите; получаване на информация от таблици, схеми, графики, чертежи, диаграми и др.
построяване на умения за разкриване на вътрешни връзки между процесите в природата и оформяне на обобщения за единството на материалния свят.
 
 Темите в тетрадката отговарят на темите за нови знания в учебника. В тях са включени:
експериментални задачи, които са подходящи за самостоятелно изпълнение от учениците в домашни условия с подръчни материали;
задачи за трениране на умения за работа с текстове – разчитане, обработване и систематизиране на на информация, пренасяне и използване на научената информация за разрешаване на въпроси и казуси в нова ситуация;
задачи със занимателен и игрови елемент – решаване на кръстословица, отгатване на загадки и други.
 
В тетрадката са включени и тестови задачи за входно равнище, след всяка от трите части на учебното съдържание, за изходно равнище (годишен преговор) за самооценяване. Те се предлагат в два варианта. Всеки тест включва 14 задачи – 12 задачи с избор на отговор и 2 задачи със свободен отговор.
 
Тетрадката е успешно помагало, както в училище за часовете за нови знания и за обобщение, така и за вкъщи – за самоподготовка, за изпълнение на поставена домашна работа и за самооценяване.
Напишете коментар