Меню
Вашата количка

Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса

Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса
Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса
Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса
Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса
Мостик 2: Учебное пособие по русскому языку для 6 класса

"Мостик 2" е учебно помагало, предназначено за учениците от шести клас, изучаващи руски език като втори чужд. Помагалото е съобразено с Държавните образователни изисквания и с учебната програма на МОН.

"Мостик 2" е продължение на учебното помагало "Мостик 1", но и е един по-висок етап, при който е поставена още една цел: да се покаже как функционира езикът в реални, автентични езикови ситуации и словесни действия. В основата на организацията на учебния материал лежи комуникативно-дейностният подход.
В помагалото за шести клас са застъпени всички теми от учебната програма. Преговарят се, затвърдяват се и се разширяват концентрично и спираловидно тематичните области от предходния пети клас: "Я и мой мир", "Моя школа", "Свободное время", "Внешность и одежда", "Природа", "Еда и напитки", "Календарь", "Почта, телефон". Подробно са разработени и две нови теми: "Магазин" и "Дом и домашняя работа".
В много от урочните единици присъстват познатите ни вече герои Наташа и нейните приятели Кристина, Марина, Дима, Сергей, Ангелина. Ситуациите, в които те попадат, и разговорите, които водят (в училищния двор, в магазина, в зоопарка, в столовата, по телефона и т.н.), са близки до реалния живот на съвременните български деца. Различните сфери и роли на общуване дават възможност на шестокласниците да разширят не само знанията си по езика, но и да обогатят познанията си за заобикалящия ги свят, да придобият умения, които да приложат по други учебни предмети и извън училище.
В "Мостик 2" продължава работата върху формирането на четирите речеви умения - слушане, говорене, четене и писане, съобразно изискванията на учебната програма. Материалите в учебното помагало предлагат богата възможност за работа с различни по вид текстове за четене, които от своя страна са езиково-ситуативна база за речево общуване и писане. Някои от текстовете стимулират учениците да се включват активно в разговори и дискусии и да обсъждат важни за тях проблеми. Включената страноведска информация е внимателно дозирана и съобразена с възрастовите и емоционалните потребности на шестокласниците. Работата по учебен проект създава условия за самостоятелни и творчески изяви.
В зависимост от спецификата на граматичните явления през втората година на обучение преподавателите следва да прилагат имплицитния или експлицитния подход при въвеждането им. Имплицитният подход предполага усвояването на граматичните явления в свързани изказвания, а експлицитният ги представя теоретично. В "Мостик 2" използването на речеви образци е съчетано с правила инструкции. Правилата са ясни и кратки.
 

Книги
Автор Николина Георгиева;Петя Николова
Издател Велес
Език български
Размери 28.5x21
Година на издаване 2004
Тегло 285 грама
Баркод 1113676000003

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9543020086
10.00лв
Купи