Меню
Вашата количка

Литература за 7. клас

Литература за 7. клас
Литература за 7. клас
Литература за 7. клас
Литература за 7. клас
Литература за 7. клас
Този учебник е за всеки седмокласник, защото дори учениците, за които литературата е трудна, ще постигнат отлични резултати. И е за всеки учител, защото може да постигне отлични резултати с всеки ученик.
Създаден е от екип с впечатляващ практически опит в преподаването на литература. Весела Михайлова, Калина Михова и Любов Шишкова са действащи учители и автори на много учебници и учебни помагала по български език и литература.
За лекота в разбирането на художествените текстове се съпоставят ситуации – едната е „жива”, от съвременния живот; другата е литературна – ситуацията, представена в самата творба; третата е читателска – ситуацията, в която е ученикът (докато чете и осмисля творбата).
За бързо запомняне на новата информация помага рубриката „Представяме творбата”:
 
сюжетът или смисловите части и композицията на всяка творба;
нейното начало, край и заглавие;
мотивите и героите;
конфликтите, проблемите и ценностите;
посланието.
Рубриката „Ти и творбата” насочва седмокласниците как да пренасят наученото в познати и непознати учебни и житейски ситуации. И най-важното – да откриват смисъла за себе си. Във финала на рубриката са изведени акцентите (основните положения) – за бърз преговор преди всяко контролно и класно, след всеки раздел на учебника, в края на годината.
Книги
Издател Просвета Плюс
Брой страници 212
Година на издаване 2018
автор Весела Михайлова, Калина Михова, Любов Шишкова

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786192221805
17.33лв
Купи