Меню
Вашата количка

Музика за 7. клас

Музика за 7. клас
Музика за 7. клас
Музика за 7. клас
Музика за 7. клас
Музика за 7. клас
Този учебник определено е за почитатели на българския фолклор. В него са включени много интересни и разнообразни народни песни, които илюстрират изискваните от учебната програма знания за фолклора: 
мелодически и метроритмически особености; 
обреди и обичаи; 
народни танци. 
Авторите са на мнение, че щом нашият фолклор се посреща с подчертан интерес в чужбина, редно е и младите българи да го познават. Затова те са събрали едни от най-представителните мелодии – „Слънце зайде”, „Мома се с рода прощава”, „Рано е Радка ранила” и други. 
Материалът в учебника следва логична последователност: от народната диафония – многогласие, достига до полифоничния и хомофонния многоглас в световната музикална съкровищница. Разглеждайки полифонията, седмокласниците се запознават с Йохан Себастиан Бах и Георг Фридрих Хендел и с жанровете оратория, кантата и меса. Хомофонията отвежда към Виенския класицизъм, представен от Йохан Хайдн, Волфганг Амадеус Моцарт и Лудвиг ван Бетовен. Чрез техните творби се изучават и принципите на сонатното алегро в симфонията, инструменталния концерт и сонатата. Оперите на Моцарт са връзка с музикално-сценичните жанрове опера и балет. Обяснява се и по какво се различават от тях оперетата, мюзикълът и рок операта. А в кратките „почивки” чрез забавни страници са включени съвременни песни, подходящи за юноши.
Логичното подреждане на материала е основа за успешното възприемане на заложената в учебната програма информация за музиката.
Книги
Издател Просвета Плюс
Брой страници 68
Година на издаване 2018
автор Пенка Минчева, Мария Бояджиева, Красимира Филева, Светла Христова, Диана Кацарова

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786192221850
20.00лв
Купи