Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Искам да науча повече по математика във втори клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираеми часове

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

6.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #9789541810644
  • Издател: Булвест-2000
  • Брой страници: 68
  • Година на издаване: 2017
  • автор: Мариана Богданова, Мария Темникова, Виолина Иванова
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Помагалото е съобразено изцяло със заложените в нормативните документи изисквания за вида и обхвата на разширената и допълнителната подготовка на второкласниците по математика.
 
Съдържанието е структурирано в 32 теми – по една за всяка учебна седмица. Чрез включените занимателни задачи е създадена мотивираща за децата среда за работа.
 
Разработени са задачи за:
 числата до 100, събиране и изваждане с тях без и с преминаване, пресмятане на числови изрази, намиране на неизвестно събираемo;
 намиране на обиколката на позната геометрична фигура, за именуване на върховете й с букви от латинската азбука; за видовете триъгълници според страните; за чертане в квадратна мрежа на геометрични фигури;
 овладяване на смисъла на умножението; таблично умножение и деление с числата 2, 5, 10, 3, 4, 6, 7, 8, 9; пресмятане на стойността на числови изрази, съдържащи две действия; намиране на неизвестен множител;
 намиране на страна на фигура по дадена обиколка и други страни.
Темите са разработени в достъпна за децата форма и дават възможност за организиране на състезание за два отбора.
 
Включените задачи следват логическата структурата на учебната програма и на учебника по математика. Чрез тях е осигурена възможност за надграждане и задълбочаване на придобитите от учениците знания, умения и компетентности. Задачите провокират интереса към изучаваното математическо съдържание, подпомагат изграждането на умения за самостоятелен учебен труд.
 
Всяка тема е разработена на две страници, като са включени задачи с различна степен на трудност. Отделено е специално място на работата с текстови задачи, на представянето и систематизирането на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, на съставянето на задачи. Включени са и задачи, даващи възможност за подготовка на учениците за различни математически изяви в състезания и конкурси.
 
Помагалото успешно може да се използва както в избираемите учебни часове, така и за диференцирана, индивидуална и самостоятелна работа.
Напишете коментар