Меню
Вашата количка

300 въпроса за бременността

300 въпроса за бременността
300 въпроса за бременността
Изчерпан
300 въпроса за бременността
300 въпроса за бременността
300 въпроса за бременността

“Бременна съм!” ... И всекидневието ви се изпълва с въпроси от всякакъв род, на които търсите незабавен отговор. Неразположения, хранене, начин на живот и навици на бременната жена - съветите и ценните идеи в тази книга ще ви помогнат в много ситуации, в които неизбежно ще попаднете.
Книгата на д-р Холцгреве представлява малък практичен наръчник за бъдещите майки. В стегнат, систематизиран и много достъпен вид тя дава решения на различни проблеми, с които се сблъскват жените в тези изпълнени с толкова надежди и очаквания, но и с тревоги и притеснения, месеци.
Информацията се възприема изключително лесно, благодарение на структурата на текста, която е избрала авторката – отговори на конкретни въпроси от всякакъв характер:

Ще предизвика ли яденето на ягоди алергии у детето ми?
Аз съм с наднормено тегло. Съществуват ли особени рискове за бременността ми?
Какви източници на калций има за бременните жени, които не обичат млечни продукти?
Колко чаши кафе на ден са позволени по време на бременността?
Има ли болести, които се предават от домашните любимци и са опасни за бременните?
Често се притеснявам да не нараня неволно бебето си с някое движение. Може ли това да се случи?
Въпросите в книгата са групирани в три основни части: ежедневието на бременната жена, оплаквания и усложнения по време на бременността и видове изследвания. Д-р Холцгреве подробно се спира на почти всички аспекти от бременността – като се започне от най-елементарните неща (простуда, физическо натоварване, умора, хранене), премине се през въпросите за наследствените заболявания, вирусните инфекции, спонтанния аборт и др. и се стигне до въпроси от типа на “Няколко дни преди да установя, че съм бременна, се напих. Може ли това да е навредило на току-що заченатия зародиш?” Странен на пръв поглед въпрос, но всъщност доста често срещана ситуация. Описани са и опасните и тревожни ситуации и сигнали, при които трябва незабавно да се потърси лекарска помощ. Дадени са и полезни съвети как бременните да се справят с някои от най-често срещаните неразположения като прилошаване, повръщане, подуване на корема и т. н.
В трета част на книгата се обръща внимание на основните прегледи и изследвания, които всяка бременна жена трябва да си направи. Особено внимание е обърнато и на така актуалната в последно време пренатална диагностика, на генетичните тестове и на възможността за прекъсване на бременността при доказана опасност от тежка генетична обремененост.
В този малък обем и формат (подходящ да се носи дори в дамската чанта!) авторката се е опитала да поднесе възможно най-богата информация за различни страни от живота на бременната жена.

Д-р Бригите Холцгреве е лекар – специалист по човешка генетика. От 15 години работи в областта на женската консултация – генетично консултиране, пренатална диагностика и обща консултация. Редактор е на уебсайта www.swissmom.ch – “Всичко за бременността, раждането и вашето бебе”.

Книги
Автор Бригите Холцгреве
Издател Слънце
Език български
Размери 16.5x12.5
Година на издаване 2009
Брой на страници 320
Корици меки
Тегло 190 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789547421530
10.00лв