Когато работите в офис е неизбежно да се сблъскате с дразнещите навици на хората. Ето кои са най-досадните и способни да ви изкарат извън равновесие навици на колегите ви.
 
10-те най-дразнещи навици на колегите ви
 
Провеждат твърде дълги лични разговори
Има хора, които не знаят кога да спрат и да оставят телефона, а могат да говорят с часове на лични теми с приятели, роднини или половинката си. Ако говорят високо, то проблемът става още по-голям. Да не говорим и за пропиляното време с разговори за сметка на работата, която трябва да се свърши.
 
Водят децата си в офиса
Ако са болни и не ходят на градина или училище, няма кой да ги гледа, а родителите нямат или не искат да си използват отпуската или болнични дни, за да си седят вкъщи с децата, решават да ги доведат в офиса. Но те все пак са деца и дори и да са възпитани създават страшна суматоха, която пречи на всички работещи. 
 
 
 
Тракат по бюрото с нокти, молив или др. 
Това е като китайско мъчение. Постоянното потропване и почукване могат да ви изкарат напълно от равновесие до положение, вкоето не може да мислите за друго, освен за този дразнещ шум.
 
Дъвчат дъвка с отворена уста
Дъвченето на дъвка и мляскането е просто вбесяващо, но за жалост е често срещано явление в офисите. 
 
 
Идват късно и си тръгват рано
Това е един от най-характерните навици на мнозина. Идват късно и си тръгват рано обичайно с обяснението, че водят и вземат децата от училища и градини. Но има и такива, които просто ги мързи да работят и се скатават.
 
Гледат в монитора ви или ви висят на рамото постоянно
Ако сте с гръб към стаята, то навярно постоянно има някой, който да надзърта в монитора ви и да следи какво правите. А дори и да сте с гръб към стената, тогава пък все ще се намери някой, който постоянно да ви виси на рамото за едно или друго нещо.
 
 
Хранят се пред компютъра
Мляскането, хрупането и омирисването на всякакви храни в офиса може сериозно да наруши работния процес и комфорта на останалите колеги, които се опитват да работят и не желаят да се чувстват като в училищен стол. 
 
Клюкарят зад гърба
Шушукането е нещо много характерно не само за жените, но и за мъжете в офиса. Все се обсъжда някой или нещо, но тайно. 
 
 
Редовно заемат неща без да ги връщат
Имате ли си работа с такъв колега, който постоянно ви иска назаем химикал, молив, острилка, запалка и какво ли още не? Но после никога не се сеща да ги върне обратно. 
 
Постоянно пускат/спират климатика
Зависи в коя част на офиса стоите навярно редовно се налага да провеждате война с останалите си колеги за това дали климатика да е пуснат или спрян, на колко градуса да е настроен и накъде да духа. На един му е студено, на друг му е топло. Същата е и ситуацията и с прозорците. Едни ги затварят, а други отварят, на единму става течение, а друг се оплаква, че няма въздух в офиса. 
 
ИЗТОЧНИК: https://karieri.rozali.com/rabotno-miasto/10-te-nai-drazneshti-navici-na-kolegite-vi.html