Меню
Вашата количка

Новини RSS Канал

15 окт 5 Съвета на Кърт Вонегът за по-добро писане и моята гледна точка за уеб контента
0 29
Кърт Вонегът е един от най-запомнящите се творци на ХХ век. Автор е на много произведения, а през 2001-2003 спечелва прозвището  „Писателя на Ню Йорк“. Въпреки че е израстнал в тежки условия и без работа, той се превръща в успешен американски писател, романист и сатирик. Неговите произведения на изкуството се изразяват в множество книги от едно по-..
04 авг Как да четем книги, които са над нивото ни
0 114
"Не е достатъчно да четеш повече от останалите. За да постигаш велики неща, трябва да четеш повече, отколкото знаеш" - това е най-добрият съвет на тема "четене", който можете да получите.Живеем във време, в което все по-малко хора отделят време за литературата, затова ако сте помислили, че извършвате революционен подвиг с посягането към книга, прос..
03 фев 10-те най-дразнещи навици на колегите ви
mircheff daniel 0 134
Когато работите в офис е неизбежно да се сблъскате с дразнещите навици на хората. Ето кои са най-досадните и способни да ви изкарат извън равновесие навици на колегите ви.   10-те най-дразнещи навици на колегите ви   Провеждат твърде дълги лични разговори Има хора, които не знаят кога да спрат и да оставят телефона, а могат да говорят с..
07 яну Топ 10 най-добри съветски писатели-фантасти
mircheff daniel 0 195
От Russia Beyond направихме списък на най-добрите автори и техните романи, които са издържали изпитанието на времето.   Иван Ефремов (1908-1972) Sputnik   Често наричат Ефремов „бащата на съветската научна фантастика“. Той се изстрелва на литературната сцена през 1957 г. с „Андромеда: Приказка за космическата ера“. Слуховете ..
01 дек 40 мисли, които носят щастие! Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие
mircheff daniel 0 185
1. Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие.    2. Животът ви наистина ще се подобри, ако започнете да поемате малки рискове. Първият и най‐важен за вас е да бъдете честни със себе си.     3. Спрете да мислите за проблемите, помислете какви късметлии сте. Нещата можеха да са много по‐зле.   4...
02 ное ВЕЧНИТЕ ИСТИНИ, КОИТО НИ ЗАВЕЩА УИЛЯМ ШЕКСПИР
mircheff daniel 0 144
Често наричан „национален поет на Англия", Уилям Шекспир безспорно е един от най-великите драматурзи в световната литература. Неговите творби и непреходни мисли продължаваме да цитираме и осмисляме повече от четири столетия. Да си припомним някои от тях.   Страхливецът умира при всяка опасност, която го заплашва, храбрият умира само ведн..
07 окт ТОП 5 ЛИТЕРАТУРНИ ЯСТИЯ, КОИТО ПРОВАЛЯТ ВСЯКА ДИЕТА
mircheff daniel 0 156
През последните години от малкия екран се надпреварват едно след друго кулинарни риалитита в битка за зрителския интерес и няма начин да не се възхитим на готварското изкуство. Но определени пасажи от световните романи могат също да погъделичкат апетита. Много класически и съвременни писатели са и изявени гастрономи и това си личи най-ясно от те..
04 сеп 10 неща, които сигурно не знаетe за Франсис Скот Фицджералд
mircheff daniel 0 182
Обичаният Ф. С. Фицджералд е познат като „американският мечтател”, авторът на „Великият Гетсби” и човекът, популяризирал фразата „Епохата на джаза”. Въпреки голямата му известност и интереса към него и съпругата му Зелда, има някои подробности от живота му, които не са широко известни. Ето някои части от биографичната книга  „Изгубен рай: животъ..
04 авг Как ни променят книгите?
mircheff daniel 0 115
Случвало ли ви се е да четете книга с ясното съзнание, че тя ви променя? А колко често размишлявате върху прочетеното през годините и как то ви се е отразило? Наскоро попаднахме на текст на Уил Швалбе, американски журналист, книгоиздател и писател, в The Wall Street Journal, който разглежда тези и подобни въпроси. Текстът е откъс от втората си к..
22 юни Анна Фройд, основател на детето психоанализа
mircheff daniel 0 146
Анна Фройд, основател на детето психоанализа   Анна Фройд е дъщеря на Зигмунд Фройд . Докато баща й е гигант в областта на психологията, Анна Фройд е бил завършен психолог в собствената си прав. Тя е основател на психоанализата дете и разширена и доразработи идеи на баща си за защитни механизми.   Бързи факти: Анна Фройд ..
27 май Писане и литература в интернет
mircheff daniel 0 93
Интернет отдавна не е онова странно, свободно и любопитно пространство, което беше преди 15, 10 и дори 5 години. За все повече хора мястото вече е част от познатото и ежедневното, по-близо до скуката, отколкото до вълнението. За немалко хора пък интернет е равен на фейсбук – река от мнения по всички въпроси и снимки на какво ли не, място, на кое..
20 апр Български писатели и поети, избрали сами смъртта.
mircheff daniel 0 153
автор: Емилия Попова   "Човекът се отличава от животното по това, че може да завърши живота си със самоубийство.“, казва Жан-Пол Сартър. Онези, които отнемат живота си, не искат да умират, а по-скоро да избягат от суровата житейска действителност. Защото за тях животът е страдание.   Всяка национална литература има своите безсмър..
Показани 1 от 12 | 497 (42 Страници)