Меню
Вашата количка

Новини RSS Канал

15 юли 10 правописни грешки, с които се сблъскваме всеки ден
0 519
Преди дни попаднах на материал за правописните грешки, които стават толкова масови, че все по-малко ги забелязваме. Без да влиза в подробности, авторът обяснява, че се пише „помоему“, а не „по мое му“ или „по-мое му“; че „не знам“ са две думи; че правилно е „на кого“, а не „на кой“.Напомня и глаголната форма за 1 л. мн.ч. („тръгнем“, а не „тръгнеме..
01 март Фрази за тези, които живеят любов от разстояние
0 666
Вие сте идеалният човек на грешната дистанция.Удивително е колко си далеч и колко близко се чувствам до теб.Единствената ви вина е, че не се събуждате до мен.Отсъствието изостря любовта, присъствието я укрепва.Отсъствието е да обичаш, както вятърът да стреля, той гаси малките любови, но кара големите да растат.Няма по-голямо доказателство за любов ..
20 яну Федерико Гарсия Лорка, смъртта на огъня
0 240
Федерико Гарсия Лоркапоет, драматург, /1898 – 1936/Произход: Испания, богато селско семействоОбразование: Свири на пиано от дете, учи право, литература и композиция в университета на Гранада и в МадридИнтереси: Символизъм, футуризъм, сюрреализъмТворчество: Поезия, драма, музикаНай-известна книга: „Цигански романси“„Аз я отведох на реката;(бях сигур..
03 дек Каква е връзката между препинателните знаци и човешкия характер
0 275
Много хора знаят, че почеркът издава характера на собственика си. Но зад компютрите всички имат еднакъв почерк. В този случай погледнете внимателно препинателните знаци, сега те са пътеводната ви звезда. Точка - Липсата на точка в края на изречението директно показва "безгръбначност" на човек. Кратки фрази с точки, а не с безкрайни запетаи, показва..
15 окт 5 Съвета на Кърт Вонегът за по-добро писане и моята гледна точка за уеб контента
0 447
Кърт Вонегът е един от най-запомнящите се творци на ХХ век. Автор е на много произведения, а през 2001-2003 спечелва прозвището  „Писателя на Ню Йорк“. Въпреки че е израстнал в тежки условия и без работа, той се превръща в успешен американски писател, романист и сатирик. Неговите произведения на изкуството се изразяват в множество книги от едно по-..
04 авг Как да четем книги, които са над нивото ни
0 412
"Не е достатъчно да четеш повече от останалите. За да постигаш велики неща, трябва да четеш повече, отколкото знаеш" - това е най-добрият съвет на тема "четене", който можете да получите.Живеем във време, в което все по-малко хора отделят време за литературата, затова ако сте помислили, че извършвате революционен подвиг с посягането към книга, прос..
03 фев 10-те най-дразнещи навици на колегите ви
mircheff daniel 0 662
Когато работите в офис е неизбежно да се сблъскате с дразнещите навици на хората. Ето кои са най-досадните и способни да ви изкарат извън равновесие навици на колегите ви.   10-те най-дразнещи навици на колегите ви   Провеждат твърде дълги лични разговори Има хора, които не знаят кога да спрат и да оставят телефона, а могат да говорят с..
07 яну Топ 10 най-добри съветски писатели-фантасти
mircheff daniel 0 873
От Russia Beyond направихме списък на най-добрите автори и техните романи, които са издържали изпитанието на времето.   Иван Ефремов (1908-1972) Sputnik   Често наричат Ефремов „бащата на съветската научна фантастика“. Той се изстрелва на литературната сцена през 1957 г. с „Андромеда: Приказка за космическата ера“. Слуховете ..
01 дек 40 мисли, които носят щастие! Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие
mircheff daniel 0 660
1. Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие.    2. Животът ви наистина ще се подобри, ако започнете да поемате малки рискове. Първият и най‐важен за вас е да бъдете честни със себе си.     3. Спрете да мислите за проблемите, помислете какви късметлии сте. Нещата можеха да са много по‐зле.   4...
02 ное ВЕЧНИТЕ ИСТИНИ, КОИТО НИ ЗАВЕЩА УИЛЯМ ШЕКСПИР
mircheff daniel 0 587
Често наричан „национален поет на Англия", Уилям Шекспир безспорно е един от най-великите драматурзи в световната литература. Неговите творби и непреходни мисли продължаваме да цитираме и осмисляме повече от четири столетия. Да си припомним някои от тях.   Страхливецът умира при всяка опасност, която го заплашва, храбрият умира само ведн..
07 окт ТОП 5 ЛИТЕРАТУРНИ ЯСТИЯ, КОИТО ПРОВАЛЯТ ВСЯКА ДИЕТА
mircheff daniel 0 620
През последните години от малкия екран се надпреварват едно след друго кулинарни риалитита в битка за зрителския интерес и няма начин да не се възхитим на готварското изкуство. Но определени пасажи от световните романи могат също да погъделичкат апетита. Много класически и съвременни писатели са и изявени гастрономи и това си личи най-ясно от те..
04 сеп 10 неща, които сигурно не знаетe за Франсис Скот Фицджералд
mircheff daniel 0 583
Обичаният Ф. С. Фицджералд е познат като „американският мечтател”, авторът на „Великият Гетсби” и човекът, популяризирал фразата „Епохата на джаза”. Въпреки голямата му известност и интереса към него и съпругата му Зелда, има някои подробности от живота му, които не са широко известни. Ето някои части от биографичната книга  „Изгубен рай: животъ..
Показани 1 от 12 | 501 (42 Страници)