Български фенове на сериала „Игра на тронове” по HBO създадоха сайт, посветен на храната, която любимите им герои ядат. На na2na3.com почитателите на вълшебния свят на Вестерос и Есос могат да се насладят на кулинарния аспект на фантастичния живот, залегнал в основата на поредицата.
Според културните различия на народите, описани в романите на Джордж Р.Р. Мартин, създателите на сайта съпоставят различни кулинарни традиции и предлагат фюжън рецепти от Седемте кралства. Те са заимствани от национални кухни, простиращи се от Иран до Ирландия, и съответстват на историите и произхода на отделни персонажи или народи от сериала. 
Според бг феновете Джон Сноу например обича да яде ванилов сладолед и да пие лимонада, която би събудила и мъртвите.
Лейди Олена си пада по салата с козе сирене и смокини, а Денерис предпочита да похапва конска пържола с боб. За истински запалените по „Игра на тронове“ в сайта има и много самостоятелни статии, както и кулинарен блог относно героите на HBO.
Българският актьор Захари Бахаров, чието име се асоциира с кулинарно изживяване, поръсено с определени подправки, получава специално внимание. Неговият герой в петия сезон – Лобода, има свое собствено меню и то не включва месо.
Сайтът, който е двуезичен – на английски и български, насърчава готвенето вкъщи, което е по-здравословно, по-евтино, по-вкусно и сплотява семейството.
 
 
Източник: http://novinar.bg/