Не са виновни финикийците, не са, драга ми приятелко! Откак човечеството се е научило да сече монети, хората са винаги били привличани от златото, бакъра, от среброто. Те са усещали, знаели и оценявали енергията на парите. Разбирали са, че чрез тях добиваш власт.
И наистина, енергията на парите е мощна, мащабна, тежка е, не всеки има потенциала да я носи на плещите си. Силата й би могла да бъде както изключително съзидателна, така и адски разрушителна, обаче!
Според големия за времето си наш финансист Атанас Буров – има 3 начина за да придобиеш богатство. Първо – да се родиш богат. Второ – чрез брак. И трето – „чрез взлом”. Понеже времената днес са маааалко по-различни, то аз бих добавила и още един четвърти, а именно – да се родиш Бил Гейтс, Марк Зукърбърг или пък Стив Джобс, тоест – да се родиш гениален и геният ти да те направи богат.
Нооооо… нека да ги видим сега поотделно тези варианти. Да се родиш богат или да се родиш гений е въпрос на даденост. Там е само определен процент от човечеството.
 
Да забогатееш чрез брак – и тук има ограничения, защото „пари при пари отиват”, нали ? И тогава ? Значи най-възможния вариант остава „чрез взлом”. В тази връзка се сещам да цитирам и още: „Зад всяко богатство стои по едно престъпление” – Балзак.
Значи – човекът заради пари е склонен да наруши всякакви закони. Не всеки човек, но това е друга тема. Как, обаче Вселената гледа на това ? Знаеш, че за нея „скрито,покрито” – няма !
Ако разгледаме хората като два типа от гледна точка щедрост (Givers and Takers) Даващи и Взимащи, то към стиснатите Тя не излива щедрата си природа. С други думи, всеки получава това, което е дал.
Ако човекът е от типа: “expect a little and at the same time give a lot “, тогава Тя му дава. Инвестицията се връща под формата на различни материални придобивки или всякакви други неща, стимулиращи духа. Но, определено се изисква много смелост за да заиграеш в тази игра.
Има и хора, които са точни откъм даване и получаване, при тях идва точно каквото са заслужили.
Но има и такива, които са стиснати, вечно се оплакват че нямат. Енергия нямат, пари нямат, приятели нямат, семействa нямат, къщи нямат. Ако трябва да изпиеш едно кафе с тях, винаги ще гледат да не се „набутат”и ти да платиш сметката. А, бе, тарикати ! На тези типове хора, обикновено Вселената не дава, обратното – взема. На тях все нещо им куца, вечно имат някакви непредвидени разходи, глоби, невърнати заеми, често им се повреждат всякакви вещи, да не говорим как харчат в аптеките.
Та, да обобщя, Великата Вселена тарикатски да излъжеш – НЯМА НАЧИН! Нейните закони работят перфектно! Независимо дали ги познаваме или не, ние, хората им се подчиняваме във всяка една секунда от нашия живот, абсолютно безпрекословно при това. Така, както пламъчето от свещта се подчинява на вятъра. Простичко – даващите получават, а на вземащите им се взема.
 
Сега логично очаквам да ми зададеш следващия въпрос: „Какво трябва да се дава?” Винаги има какво. Това, от което имаш свободен ресурс. Аз например давам знания, защото от тях имам колкото искаш. Друг, млад и енергичен може да даде енергия. Който пък е успял да заработи повече пари, отколкото са му необходими, от тях трябва да даде. Не са случайно измислени данъчните облекчения за дарения и благотворителност. И неслучайно ВСИЧКИ БОГАТИ ХОРА по света БЛАГОТВОРЯТ.
Може би тук е редно да спомена и ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЯТА НА ПАРИТЕ.
Според него :
„Ако в един момент започнеш да заработваш повече от нуждите си, то с част от горницата трябва да се разделяш ДОБРОВОЛНО! Ако не го направиш доброволно, Вселената, която е адски мъдра ще ти го вземе ДОБРОЗОРНО! Тоест, пак ще ти се вземе, само че ще си платиш за „гяволъка”. Да речем сериозна болест, кражба, катастрофа или други неприятности, за решаването на които пак ще се наложи да похарчиш, но като „бонус” няма да се чувстваш добре.”
Сега ще кажеш, че познаваш хора, които са си добре, макар и да не спазват този закон. Веднага те контрирам – не гледай на нещата от позицията на един човешки живот. Той за Вселената е само миг. Никога не знаеш какво ще се случи с бъдещите поколения на въпросните хора, които имаш предвид. Аз само ще ти кажа, че от клана Кенеди няма нито един останал жив.
 
Но да се върна на темата – редно е смятам да ти поясня какво означава да покриваш нуждите си. В това число е на първо място ФИЗИЧЕСКОТО ти съществувание, или с други думи да имаш дом. Да се грижиш за него (ако ти е собствен ), тоест, да не си спестяваш от разходите за данъци и за ремонти. Твоя воля е какъв ще е той, може и да решиш да живееш под наем цял живот, право на избор ! Но все таки трябва да имаш дом, за който да полагаш грижи. Затова, защото ЕНЕРГИЯТА на ДОМА е ОСНОВАТА на ЦЕЛИЯ ти ЖИВОТ ! После идват сметките, които също трябва да са покрити. Следва храната, за която също се предполага, че изкарваш достатъчно за да поставиш в количката всичко, което ти хареса в супера, без ограничения. Или ако си в заведение да поръчаш това, което ти се яде или пие, без оглед на цената. Дрехите ти, според стандарта ти на живот, бижутата, аксесоарите, обувките и т.н. всичко !
 
След като си покрила изцяло физическото ти съществуване, идват разходите за ДУХОВНОТО. И там цифрите вече могат да бъдат космически. Значи, да речем обичаш да четеш и държиш да имаш хубава библиотека, о.к. позволяваш си го. Артистична душа си и обичаш да посещаваш театър, опера или различни концерти – също о.к. Искаш да учиш астрология или нумерология – заповядай в групите при мен. Искаш да обикаляш света – давай! Или пък си фен на високият адреналин и искаш да имаш свръхбърз и мощен скутер, да се катериш, да скачаш с парашут, да летиш с делтапланер, абсолютно всичко, което ти е страст, трябва да можеш да си позволиш. Всичко, което кара душата ти да пее. Затова, защото според Дж. Гарлин: „Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ти !”
И така, да предположим, че си спечелила достатъчно. И си покрила изцяло нуждите си за физическо и душевно благополучие. Да, обаче, има остатък. С една втора до една трета от този остатък ТРЯБВА ДА СЕ СБОГУВАШ ДОБРОВОЛНО помагайки на хората, които не са имали твоя късмет да се справят така успешно с финансовата страна на живота. .
 
ПЪРВА ВАЖНА ПОДРОБНОСТ:
Ако нямаш достатъчно за теб, нямаш и право да помагаш. Твоя кораб трябва да е стабилен. Защото ако той не е и ти решиш да помогнеш, все едно качваш нуждаещия се на потъващ кораб и дали ще му помогнеш тогава ? По-скоро ще го потопиш заедно с теб!
ВТОРА ТАКАВА:
В Библията пише „ Не си давай бисера на свинете !” Тоест, когато помагаш е важно и на кого. Прасетата дали биха оценили диаманта? Ами! Ще го заровят в кочината и – край на мача! Помага се на хора, които наистина имат нужди. На мързеливците – не! „Най-справедливото наказание за мързела е бедността” – Роналд Рейгън.
В подкрепа на писаното до тук, веднага ти давам следните примери.
 
Онези, които се стремят към парите от алчност, не са склонни да помагат и търсят начини за спестяване на данъци обикновено се сгромолясват под тежестта им. Най-свеж пример – Михаел Шумахер.
Противоположно – онези, които са запознати със Закона за енергията на парите, прилагат го и имат здравословен финансов растеж. Една от моите любими астроложки Линда Гудман е прекрасен пример за това. Книги, издавани и преиздавани в цял свят, тиражи в милиони. Въпреки огромните печалби, тя е живяла в мир до края на дните си.
Помисли само, ЗАЩО всички богати хора по света се занимават с благотворителност?
 
Следващ пример – Димитър Бербатов. Аз, лично много му се възхищавам, защото винаги е бил много умерен и доста обран в изказванията си, няма фойерверки, няма гъзария. Има очи, които издават дълбока душевност (очите са огледало на душата). Добър футболист, заработва. Нямам представа дали някой нещо го е съветвал или така му е дошло от вътре, но той създаде фондация на неговото име. И от там финансира талантливи български деца в областта на науката, спорта и изкуствата, на които родителите нямат възможности. Така той си е осигурил „здравословен финансов растеж”. Гарантирано.
Случка (всяка прилика с действителни лица и събития е случайна). Семейство, продава наследствен имот от времето на дедите си. Нива, която в последствие се оказва до магистрала и за нея проявява интерес голяма верига бензиностанции. Твърде изгодна сделка, ще кажеш, а? Супер! Всичките пари в последствие – вложени в къща в Родопите. Къртовски труд, години наред, всеки уикенд, за да стане къщата кукла. С райграса, борчетата, кашпите, алпиниума, цветните лехи. Това вън, а вътре! Всяко нещо на мястото си. Камина с водна риза, мебели, стилни и всичко направено както пише по книгите.
 
Един зимен уикенд, докато всички спят става пожар и цялата къща изгаря пред очите им като факла. Всичко – на пепел По ирония на съдбата семейството е заето в застрахователния бизнес и се оказва че застраховката е трябвало да бъде подновена 2-3 дни преди пожара, но те недогледали точната дата.
Тоест, ЗА ВСЕЛЕНАТА – ПИТО, ПЛАТЕНО! Откъдето дошло – там и отишло!
За мен истината е абсолютно ясна – дедите са придобили въпросната нива най-вероятно с измама. После, тя от нищо струваща – става златна. Да, обаче, накрая…
 
Източник: http://www.virage-journal.com