По покана на издателство „Колибри“, Лучия Джованини за втори път гостува в Литературен клуб „Перото“. Поводът беше излизането на книгата ѝ „Толкова различен живот“.
Толкова различен живот“ на Лучия Джованини е книга за нещо, което ние всички познаваме, но не винаги свързваме с хубави чувства – промяната. Често периодите на пренастройване в живота ни са изисквали много от нашите сили и промяната не се е случвала съвсем доброволно, но дори и да сме правили доброволна промяна може да сме се усещали страхливи и разклатени пред нея или да сме се сблъсквали с хора, които не желаят да се променяме. Тази книга е пълна с интересни подходи и техники, които ни помагат да приемем промяната, защото без нея няма живот и растеж. По приятен и достъпен начин авторката помага да се изправим лице в лице с тревожността и да я преодолеем. Бих препоръчала „Толкова различен живот“ от все сърце на всички, но особено на клиентите си, защото една от най-честите причини да страдаме в живота си е липсата на гъвкавост. Тоест липсата на житейски умения когато животът изисква от нас промяна. Чудесна авторка, която обяснява гледните си точки елегантно, достъпно и с много безценни примери“.
Милена Родригес – консултант по успешни връзки и дипломиран психолог
 
 
„Наистина съм много щастлива да бъда в България за втори път. В края на миналата година един журналист ме попита: „От всички пътешествия по Света, там където си ходила да представяш книгите си, кое остана в сърцето ти?“, без изобщо да се замисля, без никакво съмнение, отговорих на секундата – пътуването ми до София, България. Усещам тази земя и всички вас толкова близки“, разкри пред публиката Лучия.
„Ако преди 5 години някой ми беше казал, че днес ще бъда отново тук да представям втората си книга в България, щях вероятно да кажа „колко хубаво би било да съм отново там, но това е просто една мечта, едва ли е възможно“. Преди 5 години книгата „Толкова различен живот“ излезе в Италия и помогна на много хора в тяхната промяна и разбира се усещах в сърцето си желанието да помогна на още повече хора в други страни, но не знаех как точно да го направя. Тогава в живота ми се появи Нора и създаде тази възможност. Наистина щях да кажа тази мечта е прекалено голяма и не е възможно да се случи.
Ако преди 15 години някой ми беше казал, че за 10 години ще напиша 10 книги, също така щях да си помисля, че ще е една прекрасна сбъдната мечта, защото още тогава вече мислех как би било възможно да превъплътя в книги, това, което върша на куровете си. Не допусках, че тази мечта може да бъде сбъдната и то от мен.
 
Ако преди 25 години ми бяха казали, че ще прекарвам живота си в това да водя курсове, да помагам на хората да се чувстват по-добре със себе си и с другите, тогава щях също да кажа – какво чудо би било! Така се разви животът ми през всичките тези години с фразата „колко прекрасно би било“ и се отказвах от мечтите си. Вече от около 20 години изнасям курсове в различни точки на Света. Имала съм щастието да работя със всякакъв тип хора. Забелязах, че има една основна тема, която касае всички нас, независимо дали сме мъже или жени, независимо от цвета на кожата, професията и заниманията ни и тази тема е промяната.
Промяната често предизвиква страдание и затова твърдя, че книгата „Толкова различен живот“ иска да подпомогне промяната в два смисъла – от една страна да ни помогне да извършим промяна, която желаем да извършим и от друга страна как да приемем промяната, която ни налага животът.
 
Източник:  http://www.ndk.bg/