За мен не е важно как изкарваш парите си. Бих искал да зная дали слагаш на везни печеленето на пари и копнежа на сърцето – кое следваш?
 
За мен не е важно на каква възраст си. Бих искал да зная дали си посмял да изглеждаш като глупак, заради това, че си показал любовта си, че изживяваш мечтите си и че се чувстваш наистина жив.
 
Бих искал да зная дали можеш да прегърнеш собственото си страдание, дали посредством уроците на живота си станал по-отворен или че от страх си се затворил за нови страдания.
 
Бих искал да зная дали умееш да се справяш с болката, моята или твоята, без да се налага да я скриваш, променяш или подтискаш.
 
Бих искал да зная дали можеш да бъдеш изпълнен с радост, моята ил итвоята, дали можеш да танцуваш свободно на воля, и дали можеш да изпиташ екстаз от ходилата на краката си та чак до корените на косата си.
 
За мен не е важно дали историята, която ми разказваш, е вярна или не. Бих искал да зная дали можеш да разочароваш някого, когато нещо е наистина важно и дали можеш да останеш верен на себе си,  дали можеш да се справиш с предателството без да продадеш душата си.
 
Бих искал да зная дали мога да ти се доверя, дали си достоен да получиш моето доверие. Бих искал да зная дали виждаш красотата във всичко дори когато денят не е красив.
И дали можеш да пиеш от извора на великите Сили.
 
Бих искал да зная дали можеш да се справяш с грешките, твоите и моите, да стоиш на брега на езеро под светлината на сребърна луна и да изкрещиш с пълни гърди: „ Яяяях!”
 
За мен не е важно къде живееш, колко пари печелиш, с какви пари разполагаш. Бих искал да зная дали след една тежка нощ изпълнена с кавги, караници, мъка и отчаяние се счувстваш скапан и изтощен до мозъка на костите си, и дали би могъл на сутринта да се изправиш и да направиш за децата това, от което те се нуждаят.  
 
За мен не е важно кой си ти и как си дошъл до тук. Бих искал да зная дали би могъл да стоиш заедно с мен в центъра на огъня без да се страхуваш и дърпаш назад.
 
За мен не е важно какво следваш и с кого учиш. Бих искал да зная какво ще остане от теб, ако се свали външната ти обвивка. Бих искал да зная дали можеш да оставаш насаме със себе си.  
 
Източник: Oriah Mountain Dreamer. Текстът е взет от книгата : „Поканата” ("The Invitation")./ http://galacreativeconsulting.com/