Всъщност сигурни сме, че голяма част от родителите се вслушват в своите деца и дори редовно се допитват за съвет особено по теми, в които не се чувстват достатъчно компетентни. А именно…
 
Технологични иновации
Що е таблет? Как се свалят приложения за телефон и колко полезни могат да бъдат те? Как се използва Istagram? Хиляди са иновациите сред новите технологии, а по-младото поколение с много повече интерес и желание ги приема и разбира. Ето защо тийнейджърите могат да бъдат истински учители за своите родители в този аспект. 
 
Толерантност
Отново благодарение на технологиите тийнейджърите днес имат достъп до информация от всяка точка на планетата. Самият процес на глобализация и досегът с различни култури било то чисто на виртуално ниво ги прави много по-толерантни и широко скроени от предишните поколения. Родители, взимайте пример.
 
Какво е модерно?
Независимо дали става дума за мода, изкуство или… селфи, тийнейджърите винаги са наясно с последните тенденции във всяка една сфера на живота. Подобна на технологичните иновации и тук те усвояват и се адаптират към информацията по-бързо от своите родители и често ги ориентират в обстановката.
 
Откровеност
За да предпазят децата от различни неприятни теми, родителите често избягват да говорят за тях. Когато обаче тийнейджърите започват да се сблъскват с палитрата от предизвикателства на живота, те често подхождат директно и напълно открито дори по неудобните въпроси. Подходът им е голям урок за родителите, които разбират, че откровеността в повечето случаи е за предпочитане пред тактичността или благородната лъжа.
 
Прошка
Няма място за съмнение, че тийнейджърският период на децата е истинска турбуленция в живота на родителите. През годините на съзряване младите често реагират импулсивно и егоистично, което довежда до спорни ситуации и негативни емоции. От тези моменти обаче и родителите, и тийнейджърите разбират, че прошката е голям и важен урок, който всеки трябва да прилага.
 
Източник:  http://ucha.se/