Меню
Вашата количка

Стратегия за мускулно развитие

Стратегия за мускулно развитие
Стратегия за мускулно развитие
Изчерпан
Стратегия за мускулно развитие
Стратегия за мускулно развитие
Стратегия за мускулно развитие

Културизмът през последните години придобива все по-голяма популярност . В България сега става това което стана преди 40 години в САЩ и преди 20 години в Западна Европа. Българинът придобива все по-голяма култура по отношение на спорта културизъм. Това се дължи освен на осъзнатата полза за здравето и външния вид, така и на хората работещи за популяризирането . Един от тях е инж. Иван Дълбоков -консултант в SNC (Център за спортни храни).
Завършил висше техническо образование. От 16 годишна възраст започва да се занимава с културизъм. Натрупал богат теоретичен опит, в продължение на 15 години не спира да експериментира усвоеното и в практиката. Това му дава възможност да изгради своя система на тренировка.
Настоящата книга представлява обобщен анализ, изводи и препоръки на съществуващите теории и принципи на културистичната тренировка.
Някои от направените заключения и теоретико-практични обосновки са нестандартни, но те изразяват личното мнение на автора.
Понякога в практиката се получават по-добри резултати, ако се използват дори противоречащи на традиционните постановки методи и средства.
Именно това е ценното в книгата, че на базата на реално постигнати успехи, се споделят индивидуални, нетрадиционни идеи. Това може да помогне за ново мускулно развитие и преодоляване на застоя при някои от вас.
Винаги може да се прочете нещо ново, което да е от полза за читателите.
Затова книгата си заслужава да бъде внимателно прочетена.
Мускулното развитие е правилно разгледано от позицията на теорията на "Стрес адаптация". От тази позиция подробно са разгледани и тренировъчните принципи на Джо Уайдър.
Отделено е място и на основните показатели на тренировъчните натоварвания. Посочени са и много упражнения за основните мускулни групи, както и системи за тяхното развитие.
Не са пропуснати и въпросите, касаещи обмяната на веществата, действието на хормоните, храненето.
Считам, че Иван Дълбоков предлага един труд, който би трябвало да прочете и вникне в него всеки занимаващ се със спорта културизъм.
Това може да е от полза за преосмислянето на собствената тренировъчна програма и възникване на нови идеи.
Естествено, не е задължително да споделите всяко авторско мнение, но е добре да помислите върху него, да го експреминтирате в практиката и сами изградите своята тренировъчна методика.
И както авторът казва - най-добрата методика е индивидуалната. Затова не се страхувайте да избягате от стандарта.
Дод. Юлиан Карабиберов, д-р Национална Спортна Академия - Васил Левски

Книги
Автор Иван Дълбоков
Издател SNC (Център за спортни храни)
Език български
Размери 20.5x14.5
Година на издаване 2006
Брой на страници 240
Корици меки
Тегло 306 грама
Баркод 1122098000003

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 6677890
15.00лв