Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Приказки


Помогнете на своето дете да се потопи в чудния приказен свят на принцеси, принцове, дракони и други необикновени същества

Редица изследвания върху детската психика показват, че творческият потенциал на една личност се формира в най-ранна детска възраст с помощта на приказките, разказани по един много интересен и омагьосващ начин. Всеки, който е приспиван с интересни детски приказки за четене знае как това е оформило неговите възгледи за света.

Всички приказки за деца успяват да грабнат интереса на дори най-малките и да се превърнат от забавно поднесена невероятна история в история с красив и поучителен край. Най-приятният и лесен начин да приучите детето си да чете е да му подарите книга. Това може да бъде сборник с класически произведения, а също и малка книжка, включваща прекрасно илюстрирана самостоятелна история.

Български народни приказки

Те са не по-малко увлекателни от представителите на световната литература. Тяхното предимство се състои в това, че помагат на децата още в най-ранна възраст да изучат нашия традиционен бит и култура. Типичните за нашата страна приказни герои притежават специални сили и специфични умения, на които могат да завидят дори повечето супер герои от комиксите – покажете ги на своето дете и го накарайте да обикне родния фолклор повече от всичко.

Руски народни приказки

Историите за Василиса прекрасна и Кошчей безсмъртни са събуждали жив интерес у всеки от нас в годините на ранното ни детство. Едва ли бихте желали да лишите детето си от нещо толкова увлекателно, интересно и спиращо дъха, само защото днес в интернет пространството  можете да намерите огромно разнообразие от анимация.

Детските класически приказки за четене доказано възпитават децата по-добре, отколкото съвременните анимационни герои. Ако искате да формирате добре възпитана личност с познания относно ценности и морал, то по-добре инвестирайте в една красиво отпечатана и илюстрирана детска книжка.

Класически творби от цял свят

Едва ли има поколение, което не е заспивало с произведенията на Андерсен, Шарл Перо и братя Грим? Те са винаги интересни и актуални и макар да са добре познати на нас възрастните, всеки път успяват да ни запленят със своята красота. Подходящи както за малките дами, така и за невръстните господа, класическите детски приказки ще развият фантазията на вашите хлапета и техния усет за красивото и доброто.

Нови вълшебни произведения

Светът на детските приказки не е изостанал в своето развитие. Този литературен жанр продължава да се развива и до днес, поднасяйки нови истории, които са колкото различни от всичко познато, толкова и близки до това, което сме свикнали да възприемаме като приказка. Фантастичният свят на феи, зли магьосници и принцеси, изпаднали в беда никога няма да стане безинтересен на децата, стига да поддържате интереса им жив, подарявайки им нови издания.

Онлайн книжарница dbooks ви предлага невероятен избор от приказни истории, които можете да четете на своето дете за ‘’Лека нощ’’ или с които да засеете семето на любовта към книгите и литературата. С отлично качество и на много изгодни цени, този род детска литература е най-добрият подарък за всяко дете.

Зарадвайте своето мъниче с колекция за неговата лична библиотека, която то със сигурност ще пази и обича през целия си живот.