Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Детски енциклопедии


Енциклопедията е вид учебник, който всички обичаме. За разлика от сухата материя, поднесена в учебните помагала, енциклопедиите предлагат не само много по-задълбочен поглед върху различни сфери от живота, но го правят на много по-достъпен език и по много по-забавен начин.

Ако искате да обогатите познанията на своето дете, без да го карате да се чувства притиснато и задължено да се обучава – подарете му енциклопедия. Красотата на детските енциклопедични издания се състои в това, че те успяват да грабнат вниманието на дори най-незаинтересованите деца и да го задържат за много дълъг период от време.

В тази категория, онлайн книжарница dbooks ви предлага огромен избор от детски енциклопедии, подходящи за деца от всички възрасти. Изданията се отличават с изискана и стилна визия, а текстовете и илюстрациите в тях ще помогнат да вашето дете да разбере бързо дори най-сложната материя.

Тук ще откриете енциклопедии, разглеждащи:

Земеделието и селското стопанство

Ако искате да събудите интереса на своето дете към селското стопанство, можете да му подарите нашата прекрасна енциклопедия, отразяваща в детайли живота в една ферма. Детето ви ще може да научи различни неща, свързани с домашните животни – техните навици, особености и ползите от тяхното отглеждане.

Човешкото тяло

Нашите тела са най-сложният и неразгадаем и до днес механизъм. Децата са запленени от човешкото тяло и неговите функции дори повече от нас – възрастните. Ако детето ви задава въпроси, на които не можете да отговорите, енциклопедията ще ви помогне да задоволите неговото любопитство и в същото време може да се окаже доста полезна и за самите вас.

Космос

Космосът винаги е имал особен магнетизъм, привличащ човечеството от векове. Необятен, малко изследван и познаван, той ни кара да поглеждаме с трепет нощното небе и да си задаваме въпроси от рода: колко са далеч звездите, кои са галактиките, познати на нашата раса, какво представлява слънцето, какъв е климатът на планетите от нашата слънчева система и т.н.. Детската енциклопедия може сериозно да обогати познанията на вашето дете относно космоса.

Древни цивилизации

По земите на тази планета са живели огромен брой цивилизации, оставили своя отпечатък и до днес. Както архитектурните паметници, така и свидетелствата за тяхната култура, бит и обществени порядки са изключително интересни на повечето деца. Едни такава детски енциклопедии ще помогнат на вашето дете при изучаването на история в училище и дори ще му помогне да напредне повече от своите връстници в тази сфера.

Енциклопедиите, които dbooks ви предлага са специално създадени за деца. Те поднасят по един много лек и приятен начин огромно количество информация, която трудно бихте могли да откриете другаде.