Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Чужди езици, речници и помагала


Усвояването на един или няколко чужди езика е предимство, което ще ви се отплаща в продължение на целия ви живот. Да можеш да комуникираш с хора от различни страни и култури е важно както за създаването на социални контакти, така и за привличането на много добри бизнес партньори.

Изучаването на езици е широко застъпено в училищата, като основно помагало в повечето езикови предмети е подходящият за конкретното ниво речник, в който са посочени значението на чуждата дума, начинът, по който тя се произнася в съответния език и възможните изречения и словосъчетания, в които е удачно де се използва.

В тази категория са подбрани едни от добре разработените речници, застъпващи не само най-масово използваните езици, но и специфични езикови групи, сред които са азиатските и по-конкретно – корейски и японски. В книжарница dbooks сме подбрали отлични учебни помагала, които ще ви помогнат да усвоите сложната корейска граматика или сами, без чужда помощ да научите трудния японски език.

Самоучителите по френски език са поднесени така, че трудният език и сложната френска граматика да се усвоят максимално лесно и за кратки срокове, дори от тези, за които този език е чужд и непознат. Езикът на Балзак, Юго и Бодлер ви дава възможност да комуникирате с хора от вероятно най-изисканата европейска страна, а това е изключително важно във все повече глобализиращия се свят и особено за живеещите в обединена Европа.

Италианският език е сред езиците със сравнително лесна за усвояване граматика. Обогатявайки своята лексика с един добре структуриран речник на чуждите думи, езиковата бариера е наполовина премината. Подбраните от нас речници и помагала по италиански език ви срещат с езика на Данте, Бокачо и Умберто Еко, които много скоро ще можете да четете в оригинал. За общуването няма граници, стига да се доверите на отлично съставените книги.

В тази секция на нашата електронна книжарница ще откриете разработения от специалисти испанско български разговорник, който ще ви помогне да комуникирате безпроблемно в страните, в които този език е официален. Пътувайки за удоволствие или по работа, вие няма да изпитвате затруднения в общуването, разполагайки с подходящото учебно помагало, което ще направи близък и познат езика на Сервантес.

Немският език е вероятно най-сложен за изучаване, но и много необходим за съвременния човек. Германия е страна, предлагаща огромни възможности за личностно и кариерно развитие, но в нея не бихте успели да се приспособите, без да познавате добре езика. Учебниците по немски език, подбрани в тази категория са дело на утвърдени издателства, а това ви гарантира професионално поднесена информация.

Английският език е най-нужен и полезен от всички езици в света. Езикът на Шекспир е универсалният език на планетата и с него можете да комуникирате навсякъде по света. Сложен, но много интересен, английски се учи бързо и лесно с правилните учебници. Нашите българо-англиски речници на чуждите думи са едни от най-добрите съвременни издания.

За учениците, изучаващи английски език сме подготвили пълния набор учебници и учебни помагала, необходими за усвояване на учебната програма. Освен българо английски речници, при нас ще откриете пособия със задачи, подходящи за учениците от всички класове на основните и средни училища.