Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Стихове за деца. Предания, пословици, басни, гатанки


Стихове за деца

Децата обичат поезията – покажете им я и те ще я приемат. Стиховете, писани специално за малките читатели са красиви, забавни и лесни за запомняне. Те се възприемат с лекота както от момиченцата, така и от малките господа. Приказните герои стават много по-живи и интересни, когато историята е поднесена под формата на мерена реч и децата разбират това много по-добре от нас – възрастните.

Онлайн книжарница dbooks ви предлага богат избор от поезия и стихове за деца, като част от изданията са на познати и обичани родни автори, а други са излезли под перото на световно известни разказвачи. Много добро оформление на всички издания и невероятно ниски цени – нима още се колебаете каква книжка да подарите на своето малко човече?

Предания

Необичайните предания от древността винаги са будили интерес у децата. Древните митове и легенди вълнуват със своята мистичност и неподправен чар. Ако търсите начин да обогатите познанията на своето дете относно древните притчи, предавани от поколение на поколение, то тук ще намерите чудесна възможност да го направите. Изберете подходящата за вашето дете книга и я  купете бързо, удобно и на изгодна цена.

Пословици

Пословиците представляват мъдрост, поднесена в концентриран вид. Те са любими на всички, включително и на малчуганите. Ако искате да поднесете мъдри съвети на своето малко съкровище без да го отегчавате, изберете чудесна книжка с поговорки, която да го направи вместо вас. Подходящи за обучение или за забавление, този род книги продължават да бъдат търсени и обичани.

Басни

Басните са най-кратките приказки. От тях винаги можем да си извадим много поуки и в същото време да се забавляваме, докато четем интересната история. Басните се изучават в училище и децата със сигурност ще придобият естествен афинитет към тях, ако ги запознаете от рано с този вид литературни произведения. Поднесени като приказка, те ще държат интереса на вашето дете и ще развиват у него способност да различи правилно от неправилно.

Гатанки

Гатанките са прекрасен начин да забавлявате едно дете и в същото време да развивате неговата аналитична мисъл и интуиция. Това не са просто литературни творби, а словесни пъзели, които ще направят мисълта на детето ви по-бърза, ясна и точна. Избирайки книжка с гатанки, вие ще му направите най-ценния подарък, който ще му помага да се справя с по-сложните житейски ребуси.