Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Детска литература


Медиите постоянно ни заливат със статистики и опасения, че подрастващите предпочитат компютъра и смартфона пред детски книжки. Най-ефикасният и лесен начин да създадем у детето любов към книгата е да я направим част от неговия живот още в най-ранна възраст. Вашето дете ще обикне книгите от първия миг, в който разгърне кориците на своята нова детска книга и остане омагьосано от живите илюстрации, изпълващи нейните страници.

Нуждата от познания е дълбоко вкоренена у всеки човек и от нас се иска единствено да задоволяваме детското любопитство. С помощта на подходящите книги, ние можем да развием специални наклонности у децата, както и да обогатим техния интелект и начин на изразяване.

Книжките от категория детска литература, които онлайн книжарница dbooks ви предлага обхващат:

Детски книжки

Българска детска литература

Приказки, учебни помагала и избрани съчинения на класически български автори – това е само малка част от изданията, които ще откриете в тази секция на книжарница dbooks. Българските автори, пишещи за деца е задължително да бъдат познавани както по име, така и чрез своите вечни и непреходни произведения.

Детски енциклопедии

Една енциклопедия, поднесена на достъпен език и с добре подбрани илюстрации може да обогати познанията на детето много повече, отколкото уроците, преподавани в училище. Детските енциклопедии са непресъхващ извор на знания и ще отговорят вместо вас на всички въпроси, задавани от децата, относно природата, човешкото тяло, космоса и всичко, останало, което ни заобикаля.

Илюстровани и панорамни книги

Ако искате да посеете семето на любовта към книгите, то този тип издания са най-подходящи. Илюстрованите панорамни книжки поднасят всяка история по много по-жив и увлекателен начин, успявайки да приковат вниманието и интереса на детето за продължителен период от време. Ако искате да научите детето си да чете, подарете му подобен род книжка. Любопитството, което тя ще събуди у него ще го стимулира да научи буквите в най-кратки срокове.

Комикси, дневници, лексикони

Този тип детски книги са подходящи както за децата от началните класове, така и за тийнейджъри в предгимназиална възраст. Към тях имат афинитет болшинството подрастващи, защото те им позволяват да създават сами своята собствена реалност. Независимо дали детето ви е почитател на супер героите или обича да записва всяко събитие, случило се през деня, тази категория има какво да предложи на децата.

Стихове, басни, пословици, гатанки и мн.др.

Dbooks е електронна книжарница, в която ще намерите огромно разнообразие от книги, подходящи за деца. С тях можете да зарадвате своето дете, да събудите специални дарби, да обогатите неговия изказ или да стимулирате полета на безграничната детска фантазия.