Меню
Вашата количка

Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?

Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?
Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?
Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?
Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?
Много сме! Свръхнаселение и нов световен ред?
Това е един Малтусиански текст, без да бъде апология на прословутия закон на Малтус за населението. Основава се на една вече доказана даденост - населението на земята е твърде многобройно, за да може средата на обитаване да го изхранва, или, със своя брой населението се превръща в контрапродуктивен фактор на развитието и опасност за физическото си съществуване. Целта е да се анализират алтернативи за решаване на проблема със свръхнаселението, но от позицията на различни политико-икономически интереси на реални групи-участници във възпроизводствения процес.
 
***
 
БЛАГОВЕСТ ГЕОРГИЕВ е доктор по социология, доцент в катедра „Социология" към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Главният му курс от лекции разглежда въпроси на стратегическото планиране, организационното изграждане и управление и организационното поведение. Наред с това, като дългогодишен консултант по международни проекти за развитие интересите му са насочени към системи за социално осигуряване и социално подпомагане, създаване на заетост и активни мерки на пазара на труда, мониторинг и оценка, организационно изграждане.
 
Основни публикации: Българите в Аржентина, БАН 1987 (в съавтор-ство), Власт и неравенство при социализма, Институт по история на БКП 1990, Пътят към изборите, Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1991 (в съавторство), Общностите - нашият дом, Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1992, В търсене на ефективносту Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1994, Растеж накъде? Парадигма 2014, Геополитическият императив, Парадигма 2016, За химерата наречена „колективна сигурност, Парадигма 2017, Food Security - The World and Bulgaria, Scholars Press, 2018, UN - Reform It or Build It Up From Scratch, Scholars Press, 2018, Pro Domo Nostra, Scholars' Press, 2019, България в Европейския съюз: Баланс на ползите и вредите? Парадигма 2020.
Книги
Издател Парадигма
Брой страници 276
Език български
Размери 14х20
Година на издаване 2021
Корици меки
Тегло 333

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543264520
18.00лв
Купи