Меню
Вашата количка

Читанка за 1. клас

Читанка за 1. клас
Читанка за 1. клас
Читанка за 1. клас
Читанка за 1. клас
Читанка за 1. клас
Oдобрен със Заповед № РД 09-1561/08.02.2017 г.на министъра на образованието и науката.
 
Читанката е разработена на модулен принцип. Обучението се проектира в три основни литературни модула, като всеки от тях има своята функционална доминанта, и един с темите по извънкласно четене. 
Читанката осигурява плавен преход към по-високо ниво на четене с разбиране. В нея са представени всички жанрове на фолклора и литературата за деца, които са подбрани според интересите и възможностите на учениците в тази възраст. Тематично структурираните модули и разработената система от дейности и задачи са насочени към формиране на читателски компетентности и стратегии за тяхното овладяване.
 
Подредбата на задачите е съобразена с функциите на трите фази на четенето като дейност: предтекстова, текстова и следтекстова. По този начин се стимулира активното участие на ученика в предвидените дейности, усъвършенстват се уменията му за самостоятелно четене, създават се възможности за интерактивно литературно обучение чрез взаимодействие с книжна среда.
Чрез богатите илюстрации и иновативните елементи в разработката на учебното съдържание учениците овладяват ключовите компетентности според техния индивидуален стил на учене. 
Читанката съдейства за единното формиране на компетентностите, заложени в учебната програма, подпомага литературното и читателското развитие на ученика.
Книги
Издател Анубис
Година на издаване 2017
автор Стойка Здравкова, Теодора Власева, Таня Стоянова, Весела Фламбурари

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786192150518
5.52лв
Купи