Меню
Вашата количка

150 гъби

150 гъби
150 гъби
150 гъби
150 гъби
150 гъби
"150 гъби" е наръчник за планинари оформен от М. Друмева-Димчева и М. Гьошева-Богоева.
 
Ако разходките ви планината са обвързани с намирането на гъби, тази книга трябва да се превърне във вашия задължителен придружител. Така вие с нейна помощ ще имате възможността да разпознавате едни от най-широко разпространените гъби, които растат в България. Тук са включени печурките, челядинките, също и масловки, манатарки, сърнели и още няколко вида ядливи гъби.
 
М. Друмева-Димчева и М. Гьошева-Богоева са поместили прецизни илюстрации, чрез които да разпознаете със сигурност ядливата от отровната гъба. В наръчника има и информация с насоки за това, кога е най-подходящото време да се берат гъби съобразно плодоносенето и какви са различните видове в зависимост от района и гората.
 
Гъбите са познати от векове на хората като продукт, който може да откриеш сам за прехраната си. Те са изключително вкусни, но когато си ги набавяш сам съществува страха от смъртоносно отравяне. За да няма фатални последствия, хората които ги берат, трябва да бъдат много внимателни. Последните няколко години в България пазарът на гъби търпи възход, което праща много хора в планината за тяхното търсене. Това увеличи и броя на жертвите от отравяния. 
 
Не бъдете безразсъдни дори да мислете, че сте отлични познавачи и използвайте точна информация за видовете гъби като например "150 гъби". Гъбите освен, че са изключително вкусни са и ценен хранителен източник, но не си търсете белята.
Книги
Издател Гея-Либрис
Брой страници 328
Език български
Размери 12x16
Година на издаване 2016
Корици меки
Тегло 367

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543001545
16.90лв
Купи