Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Краят на Тракийската Атлантида. Исторически роман за изчезналия Стар свят

Гласове: 8 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

15.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9549122279
 • Автор:
 • Издател: N/A
 • Език: български
 • Размери: 24x17
 • Година на издаване: 2009
 • Брой на страници: 304
 • Корици: меки
 • Тегло: 470 грама
 • Баркод: 1146027000001
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Световен научен проект "Глобално наследство" ще разказва в Космоса за планетата Земя - за нейното природно, духовно и културно наследство, за произхода на човешкия род и пътя му до първата цивилизация, за историята на изкуството и битките за оцеляване. В хода на проучванията се стига до... откриването на Атлантида. Историята е разказана романизирано, но авторът твърди, че фактите и доказателствата са неопровержими. Сред тях особено внимание отделя на праисторика проф. Петър Детев за могилната култура в Тракия, на проф. Ана Радунчева и Ст. Иванова за светилищата, астрономията, древните мистерии и металургията в Родопите, на прочутите варненски енеолитни погребални дарове и тяхната архео-символика. В "Краят на Тракийската Атлантида" Детев сумира проучванията си и съпоставя резултатите от изследванията на наши и световни експерти, за да стигне до убедителния извод, че е открил... потопената в днешното Черно море Атлантида. Благодарение на него най-сетне и българите имат описание на зараждането на своята духовност и свещенодействията на мистите-жреци. Много наши археолози и специалисти вече са убедени, че тук лежи най-стария културен пласт, изпреварил останалия свят с над 1500 години, който в началото на бронзовата епоха внезапно обеднява. Следва странно вторично подивяване, продължило с векове. То издълбало пропаст между чудната архаична цивилизация и задаващата се нова античност. Този мистериозно изчезнал свят описал Платон като Атлантида, а библията го нарича "Стария свят унищожен от Потопа". Общото между тези две свидетелства е Потопът, локализиран сега от американците Раян и Питман като катаклизъм превърнал сладководното езеро в познатото ни Черно море. Погълнатата от водната стихия територия е наистина огромна и е предизвикала масов шок, запечатан в паметта на всички народи по земята.

Детев не споделя старите оценки за Началото на човешката цивилизация. Методът за датиране на обектите и подреждането им по значение е гениално прост - Детев проучва и обхожда теренно древните ни сайтове, които датира според открити по повърхността им керамични фрагменти. Така той доказва възникването и периода на съществуването им. Неговият баща пръв постъпи по този начин със селищните могили в Тракия. Последва го Ана Радунчева за Родопите, а сега Детев-младши откри праисторическа керамика и по... дъното на Черно море.

В книгата си той доказва, че тази най-стара праисторическа култура сама е открила и наложила елементите, превърнали я в първата световна цивилизация донесла нова епоха в живота на тогавашното човечество - изначалната духовност и мистериите, ритуалният хляб, най-старото вино и живата вода, първото злато и медта, протописмеността и изкуствата. Всичко това и днес е пред очите ни, пръснато по музеите, по иманярските колекции, на терен или... под солените води на Черно море. То ни зове, то ни чака. Целият свят трябва да научи своята най-стара история.

Отговорността ни е голяма, но ще издържим ли? А и врагове далече не липсват. Способно ли е човечеството, за пръв път от появата си на Земята, да разкаже своята истинска история без помощта на оръжията и насилието?

Тази книга измерва за нас, българите, няколко важни отсечки. Едната от тях започва с появата на човешкия род в Африка. Другата, с Пътя на човешкия род до нашите земи и произхода на българския род. Третата е от неговото културно начало до прерастването му в Първата цивилизация в света. Обществото ни, най-сетне трябва да заяви своите претенции към миналото си. Да узнае своето духовно и културно наследство, вместо да го мотаят лъжливите или заблудени усти на историци и археолози. Дано истината за българския род описана в книгата да стигне до повече хора по света!

„Краят на Тракийската Атлантида” се включва в един процес продължаващ 2500 години, от „заявката” на Платон за изчезването на Атлантида. Досега с поведението си, човечеството проявяваше твърде малко склонност да се раздели с легендата си и да я потърси в реалността, за да я върне пред очите на всички. Това може да стане само с откриване, изследване и експониране на АРХЕОЛОГИЧЕСКАТА БАЗА. Подобно на това, което историческата сага представя.
Напишете коментар
Още книги от автора "Йордан Детев"