Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

Мисия Лондон

Гласове: 20 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.90 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #9789547399518
  • Автор:
  • Издател: Сиела
  • Език: български
  • Размери: 20.5x14.5
  • Година на издаване: 2020
  • Брой на страници: 256
  • Тегло: 448 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

В българското посолство в Лондон цари паника. Пристигането на новия посланик Варадин Димитров ще промени изцяло живота на дипломатите, потънали в блажено безхаберие и дребни далавери. Новият посланик е изправен пред невъзможна задача: да овладее битовия хаос и да задоволи капризите на българската политическа класа. Решен да изпълни мисията си на всяка цена, той се оставя в ръцете на сенчеста пиар агенция, която му обещава достъп до най-високите етажи на британското общество. А когато в играта се намесят кралица Елизабет II, лейди Даяна и ято злощастни патици… резултатът е „перфектната катастрофа“.
 
Определян често като най-забавния български роман на XXI век, „Мисия Лондон” е шеметна въртележка от абсурдни ситуации, възникващи при сблъсъка на изконните български нрави с лустрото на стара Европа. Под прицел са не само вечните балкански комплекси, но и снобизмът и себичната природа на западните елити.
 
„Мисия Лондон“ е една от най-превежданите български книги с 16 издания в чужбина!
 
Романът, по който бе създаден най-гледаният български филм за последните 30 години: 400 000 зрители в киносалоните, повече от 3 000 000 по bTV!
 
Носител на балканската награда „Изкуство срещу корупцията", 2011 г., гр. Мотовун!
 
Протестният вот на зрителя срещу политическата класа!
 
„Пробивен феномен!”, сп. „Варайъти”!
 
 „Мисия Лондон“ според мен е най-смешната книга в новата българска литература. Толкова смешна, че накрая на човек му се доплаква.”
 
Георги Цанков, „Вестник за жената”
 
 
 
„... неговият хумор е оръжие на безмилостна социална критика както при Ярослав Хашек и Илф и Петров...”
 
Миленко Йергович
 
 
 
„Това е един истински европейски комичен роман в добрите традиции на П. Г. Удхаус, Роалд Дал и Том Шарп. ... Ситуациите са български, а хуморът, с който са описани, е тънък английски. Много силно е изкушението да се каже, че по самоирония и жилеща сатира творбата на Алек Попов се нарежда до класика и негов съименник Алеко Константинов.”
 
Христо Кьосев, в. „24 часа“
 
“… на пазара е една книга, която лично за мен е доживяното отмъщение за всички унижения, търпени от български граждани при съприкосновението им с българските дипломатически мисии по света. (…) Горещо ви препоръчвам тази книга – горчивият смях е единствената ни защита в този момент.”
 
Любен Дилов-син, в. „Сега”
Напишете коментар
Още книги от автора "Алек Попов"