Меню
Вашата количка

Истанбул, Константинопол, Цариград

Истанбул, Константинопол, Цариград
Истанбул, Константинопол, Цариград
Истанбул, Константинопол, Цариград
Истанбул, Константинопол, Цариград
Истанбул, Константинопол, Цариград

Истанбул е единствения град в света, разположен на два континента и столица на четири империи. Империите са се раждали и загивали, а той все оцелявал и ги надживявал. Това е един достъпен исторически разказ за вечния град на Босфора, от неговото основаване, та до наши дни.
За този, за когото съдбата е била благосклонна да посети града за първи път са разгледани около петдесет основни исторически обекта (българската желязна църква „Свети Стефан”, Българската екзархия, църквата „Света София”, Хиподрума, „Синята джамия”, Топкапъ сарай, Долмабахче сарай, джамията „Сюлеймание”, Водохранилището, Златният рог, моста „Галата”). В тази си част, за екскурзоводите, водещи туристически групи от България за Турция, книгата е незаменим помощник.
В третата част на книгата, за любопитните читатели, авторът предлага, в увлекателен, романтико-исторически стил, единадесет теми, които са особено вълнуващи за нас – българите („Българите и българските места в Цариград”, „Харема на султана”, „Еничарите”, „Обречената любов на Кемал Ататюрк с генералската щерка Мити Ковачева”, „Живот и дейност на Кемал Ататюрк”, „За исляма”, „Султанът- сянката на Аллах на земята” и др.).
Единствено, в целия свят, само ние – българите наричаме този град - Цариград (заради вечния стремеж на нашите царе към него).
За този град великият немски пътешественик Хайнрих Барт казва: „Няма нищо по-хубаво за онези очи, които веднъж вече са съзерцавали Цариград!”.

Книги
Автор Сергей Велчев
Издател Елина принт
Език български
Размери 20x15
Година на издаване 2009
Брой на страници 497
Корици меки
Тегло 610 грама
Баркод 1701233000001

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789549392258
20.00лв
Купи