Warning: file_get_contents(/var/www/clients/client20/web64/web/system/cache/cache.category.front.2.173.1627804311): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client20/web64/web/system/library/cache.php on line 26 Театър х 3, книга от Дакота Методът — Книжарница dBooks.bg

Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

Театър х 3

Гласове: 6 Рейтинг: 4.3

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

7.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: Изчерпан
  • Продукт: #97895485498040
  • Издател: Панорама Плюс
  • Език: български
  • Размери: 20x13
  • Година на издаване: 2007
  • Брой на страници: 206
  • Корици: меки
  • Баркод: 1127448000009
Продуктът е изчерпан!

Попълнете вашите данни и ще ви уведомим по имейл, когато е наличен отново.

Съдържание:

За автора и творчеството му
Пиесите:
Верига от думи
Дакота
Методът Грьонхолм

Чудатите, вибриращи от напрежение и смях пиеси на Галсеран "Верига от думи", "Дакота" и "Методът Грьонхолм" излизат за първи път на български. В първата един гараж става арена на словесни престрелки между сериен убиец и неговата заложничка (някога женени и злополучно разделени – хорър вариант на "Войната на семейство Роуз"). Във втората мъж сънува пророчески сънища и оплита действителността с небивалицата, когато се опитва да сбъдне всичко несбъднало се от тях. В третата и най-известна, "Методът Грьонхолм", група хищни специалисти по "човешки ресурси" подлагат на нечовешки изпитания търпението, възпитанието и достойнството на кандидатите за апетитно място в мултинационална фирма.

Жорди Галсеран (Барселона, 1964) завършва каталонска филология в Барселонския университет. Пише пиеси от 1988-а, като първите режисира лично с любителски актьорски състави. През 1995 г. две от творбите му, "Верига от думи" и "Дакота", печелят едновременно няколко театрални конкурса и започват да се поставят по най-престижните сцени на Испания. "Верига от думи" първа прескача националните предели и е представена в Буенос Айрес, Меделин, Маями. През 2003 г. "офис-комедията" "Методът Грьонхолм" на Галсеран достига безпрецедентен за новата иберийска драматургия успех сред местната и международна критика и публика. От първата си постановка насам пиесата не е слизала от афишите на театрите по света (представяна е в двайсет страни, сред които Португалия, Франция, Германия, Великобритания) и е гледана от над милион зрители.

"От края на диктатурата насам в Каталония целият талант на хората, които искат да си изкарват хляба с разказване на истории, се е съсредоточил в театъра. Както често се случва в малките страни. В по-силни държави голяма част от талантите щяха да се отклонят към киното и телевизията. Тук имаме огромно количество театрали на глава от населението. А всички знаем, че от количеството произлиза и качеството... понякога." (Жорди Галсеран, "Капитал", май 2007 г.)

Напишете коментар