Меню
Вашата количка

Цветът на луната

Цветът на луната
Цветът на луната
Цветът на луната
Цветът на луната
Цветът на луната
Родена съм в Крит, в едно село, близо до Ханя. Баща ми беше учител, а майка ми - една романтична жена, на която й харесваше да чете романи, да слуша музика и да събира полски цветя. От баща си взех обичта и уважението към човека, а майка ми ме упъти към света на мечтите и приказките. В действителност ме отгледа баба ми, една умна, делова и смела жена, въпреки че беше загубила двама сина във Втората световна и в Гражданската войни. Тя ме научи на, може би, на най-същественото нещо - да гледам всяка сутрин изгрева.
В дома ни се случиха едно след друго много трагични събития -смърт, затвори, бежанство. С две думи, преживяхме цялата най-нова история на Гърция и всичко това остави трайни следи .
Много бързо в мен се зароди едно чувство на бягство. Откакто помня себе си, все бягам...Бягам и винаги на едно и също място се връщам - в тази червена къщичка, обкръжена с дървета и потънала в цветя. Бащиният ми дом!
Следвах журналистика и няколко години работих като журналист. Един ден си казах: "Живей за самия живот!" Това и направих. В тази борба много неща и получих и загубих, но това е животът!
Накрая ме спечели литературата. Всъщност, започнах да пиша още в началното училище. Първата ми творба беше едно любовно писмо до Бог. Истината е, че правех много и амбициозни опити да избягам от канализираното изкуство. Винаги съм го чувствала като тежък товар върху плещите ми. Накрая - не успях съвсем.
Първата ми книга, "Червената къща", написах на двайсет години. После се заредиха: "Бора", "Цветът на Луната", "Скъсаната сламена шапка", "Аман-аман", "Гаргите"...
Ако ме попитате дали знам какво дойдох да правя в този свят, ще ви отговоря искрено: Да, знам. Да посея ягоди върху купчина тор!
Алкиони Пападаки
Книги
Автор Алкиони Пападаки
Издател Агапи
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2005
Брой на страници 118
Корици меки
Тегло 100 грама
Баркод 1115664000002

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9549065464
5.50лв
Купи