Меню
Вашата количка

11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)

11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)
11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)
11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)
11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)
11 теста по БЕЛ за 7. клас – част 1 (2019/2020)
Първата част на помагалото „11 теста по БЕЛ за 7. клас“ съдържа седем теста, които са разработени по изпитния формат, и четири контролни теста по БЕЛ. Всичките единадесет теста следват учебно-изпитната програма по български език и литература, като въпросите в тях са съобразени с последователността на темите и художествените произведения, заложени в годишното тематично разпределение по двата предмета. Към тестовите задачи са добавени и въпроси върху произведения от български автори, изучени в 5. и 6. клас.
 
Всеки от актуализираните изпитни тестови варианти съдържа два източника на информация (текст + схема, таблица, карта, изображение или втори текст), които изискват извличане на информация при четене с разбиране. 25 отворени и затворени въпроса в примерните изпитни тестове подпомагат създаването на умения за разбиране и осмисляне на текста на различни езикови равнища. Задачите в предложените тестове позволяват практическото приложение на придобитите знания чрез прилагане на наученото по български език и литература в 7. клас.
 
Тъй като една от най-трудните задачи за седмокласниците е тази, която изисква създаване на теза по цитат от литературно произведение, към всяка задача от този тип има предложени ключови думи, а в отговорите са дадени примерни варианти на тези.
 
Тестовете, съобразени с модела и примерните задачи, зададени от МОН за изпитeн формат, както и листовете, на които ученикът трябва да пренесе своите отговори, правят помагалото „11 теста по БЕЛ за 7. клас“ ефективен и целенасочен помощник на седмокласниците в усвояването на предвиденото в програмите по български език и литература учебно съдържание и спомагат за отличната им подготовка и представяне на националното външно оценяване.
 
Към всеки примерен изпитен тест е приложен и непознат текст за преразказ с дидактическа задача:
 
Лакомото врабче, Ангел Каралийчев
Пръстеното петле, Константин Константинов
Старецът и слепците, Начо Христосков
Бабината игла и други думички, Ина Иванова
Трамваят, Стефан Бонев
Завръщането, Константин Константинов
Пипи посреща важен гост, Астрид Линдгрен
Четирите контролни теста са съобразени по месеци с темите от годишното тематично разпределение. Задачите в тях следват изучения материал, като е предвидено контролът на знанията да бъде извършен в края на месеците октомври, ноември, декември и януари.
 
Книги
Автор Ваня Чернева
Издател Коала Прес
Брой страници 112
Език български
Размери 165Х235 мм
Година на издаване 2018
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786197134810
9.00лв
Купи